Šošovica s pomarančom
Autor receptu: martinis
Šalát zo šošovice, chrumkavej cibule a šťavnatého pomaranču zaliaty octom a olivovým
olejom :)
Postup
- Opäť niečo pre milovníkov strukovín - tentokrát šošovica s osviežujúcou chuťou pomaranču a cibule. Skvelé nakopnutie vhodné ako príloha k obedu, alebo aj samostatné raňajky či večera :)
- Šošovicu uvaríme alebo použijeme 1/2 konzervy sterilizovanej. Dáme ju do misy.
- Pomaranč ošúpeme, rozdelíme na mesiačiky a tie nakrájame na ľubovoľné tvary, ktoré dáme k šošovici. Cibuľu taktiež nakrájame na rezančeky a prihodíme do misy.
- Vmiešame petržlenovú vňať, 3 lyžice oleja, dve octu či citrónovej šťavy a dochutíme cukrom, soľou a korením. Hotovo, môžme podávať s lístkami zeleného šalátu a čerstvým rohlíkom :P