Šošovica s pomarančom

Autor receptu: martinis

Šalát zo šošovice, chrumkavej cibule a šťavnatého pomaranču zaliaty octom a olivovým olejom :)

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Opäť niečo pre milovníkov strukovín - tentokrát šošovica s osviežujúcou chuťou pomaranču a cibule. Skvelé nakopnutie vhodné ako príloha k obedu, alebo aj samostatné raňajky či večera :)
  2. Šošovicu uvaríme alebo použijeme 1/2 konzervy sterilizovanej. Dáme ju do misy.
  3. Pomaranč ošúpeme, rozdelíme na mesiačiky a tie nakrájame na ľubovoľné tvary, ktoré dáme k šošovici. Cibuľu taktiež nakrájame na rezančeky a prihodíme do misy.
  4. Vmiešame petržlenovú vňať, 3 lyžice oleja, dve octu či citrónovej šťavy a dochutíme cukrom, soľou a korením. Hotovo, môžme podávať s lístkami zeleného šalátu a čerstvým rohlíkom :P