Arašidový cheesecake
Arašidový cheesecake

Snickers cheesecake

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 3. októbra 2022
35 minút
na 150-160 °C

Suroviny

Korpus:
150 g
90 g
Náplň:
500 g jemný
200 g
1 ks
160 g
 pár kvapiek
1 PL
70 g
Ganache:
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Maslové sušienky zomelieme v sekáčiku a pridáme k nim roztopené maslo. Použijeme formu s priemerom 24 cm, na ktorej dno (len dno) dáme papier na pečenie. Sušienkovú hmotu následne dáme rovnomerne na dno formy.

  2. 2

    Plnku pripravíme tak, že do väčšej nádoby dáme všetky suroviny a vymiešame ručným mixérom. Rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť do predhriatej rúry na 150-160 °C asi na 35 minút. Počas pečenia sledujeme a keď okraje chytia zlatistú farbu, je cheesecake upečený. Po upečení ho asi hodinu necháme v pootvorenej rúre, aby nepraskol. Následne ho vyberieme a necháme chladnúť v izbovej teplote. Medzitým si pripravíme ganache.

  3. 3

    Ganache: Smotanu necháme zohriať na miernej teplote, pridáme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Následne rovnomerne nalejeme na cheesecake a formou zopár krát udrieme o pracovnú dosku, aby sme nemali bublinky. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Po stuhnutí ľubovoľne ozdobíme.

    Snickers cheesecake - obrázok 3

Diskusia k receptu