Snickers cheesecake
na 150-160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 150 g |
|
| 90 g |
|
| Náplň: | |
| 500 g jemný |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 160 g |
|
| pár kvapiek |
|
| 1 PL |
|
| 70 g |
|
| Ganache: | |
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Maslové sušienky zomelieme v sekáčiku a pridáme k nim roztopené maslo. Použijeme formu s priemerom 24 cm, na ktorej dno (len dno) dáme papier na pečenie. Sušienkovú hmotu následne dáme rovnomerne na dno formy.
- 2
Plnku pripravíme tak, že do väčšej nádoby dáme všetky suroviny a vymiešame ručným mixérom. Rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť do predhriatej rúry na 150-160 °C asi na 35 minút. Počas pečenia sledujeme a keď okraje chytia zlatistú farbu, je cheesecake upečený. Po upečení ho asi hodinu necháme v pootvorenej rúre, aby nepraskol. Následne ho vyberieme a necháme chladnúť v izbovej teplote. Medzitým si pripravíme ganache.
- 3
Ganache: Smotanu necháme zohriať na miernej teplote, pridáme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Následne rovnomerne nalejeme na cheesecake a formou zopár krát udrieme o pracovnú dosku, aby sme nemali bublinky. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Po stuhnutí ľubovoľne ozdobíme.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu