Arašidový cheesecake
Snickers cheesecake
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Maslové sušienky zomelieme v sekáčiku a pridáme k nim roztopené maslo. Použijeme formu s priemerom 24 cm, na ktorej dno (len dno) dáme papier na pečenie. Sušienkovú hmotu následne dáme rovnomerne na dno formy.
- Plnku pripravíme tak, že do väčšej nádoby dáme všetky suroviny a vymiešame ručným mixérom. Rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť do predhriatej rúry na 150-160 °C asi na 35 minút. Počas pečenia sledujeme a keď okraje chytia zlatistú farbu, je cheesecake upečený.
Po upečení ho asi hodinu necháme v pootvorenej rúre, aby nepraskol. Následne ho vyberieme a necháme chladnúť v izbovej teplote. Medzitým si pripravíme ganache.
- Ganache: Smotanu necháme zohriať na miernej teplote, pridáme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Následne rovnomerne nalejeme na cheesecake a formou zopár krát udrieme o pracovnú dosku, aby sme nemali bublinky. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Po stuhnutí ľubovoľne ozdobíme.