Arašidový cheesecake

Snickers cheesecake

Autor receptu: frommykitchendotcom

35 minút
na 150-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslové sušienky zomelieme v sekáčiku a pridáme k nim roztopené maslo. Použijeme formu s priemerom 24 cm, na ktorej dno (len dno) dáme papier na pečenie. Sušienkovú hmotu následne dáme rovnomerne na dno formy.
  2. Plnku pripravíme tak, že do väčšej nádoby dáme všetky suroviny a vymiešame ručným mixérom. Rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť do predhriatej rúry na 150-160 °C asi na 35 minút. Počas pečenia sledujeme a keď okraje chytia zlatistú farbu, je cheesecake upečený. Po upečení ho asi hodinu necháme v pootvorenej rúre, aby nepraskol. Následne ho vyberieme a necháme chladnúť v izbovej teplote. Medzitým si pripravíme ganache.
  3. Ganache: Smotanu necháme zohriať na miernej teplote, pridáme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Následne rovnomerne nalejeme na cheesecake a formou zopár krát udrieme o pracovnú dosku, aby sme nemali bublinky. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Po stuhnutí ľubovoľne ozdobíme.