Drobné snehové pečivo

Snehové pusinky

Autor receptu: redakcia

2 plechy
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Pusinky pripravujeme večer vopred, pretože je potrebné sušiť ich v rúre celú noc. Rúru vyhrejeme na 150 °C.
  2. Bielky šľaháme na vysokých otáčkach do polotuha. Prisypeme kryštálový cukor a ďalej šľaháme dotuha. Pridáme vínny ocot a prešľaháme. Nakoniec pridáme škrob a opäť prešľaháme. Hotové snehové cesto je lesklé a krásne drží špičku. Pozrite si názorný fotonávod na prípravu snehového cesta, ktorý nájdete TU.
  3. Papier na pečenie prilepíme v rohoch snehovým cestom na plech na pečenie, aby sa v rúre nenadvihoval. Doma v rúre pečieme vždy naraz len jeden plech.
  4. Do cukrárskeho vrecka vložíme hladkú alebo ozdobnú špičku (napríklad Wilton 6 B). Vrecko naplníme pripraveným snehovým cestom.
  5. Na papier na pečenie nastriekame pusinky. Pusinky počas sušenia narastú, preto medzi nimi nechávame dostatočné rozstupy.
  6. Pripravený plech vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a ihneď teplotu znížime na 100 °C a pusinky sušíme 1,5 hodiny. Keď sa pusinky dosušia, rúru neotvárame a necháme v nej plech celú noc.
  7. Na druhý deň plech vyberieme. A pusinky sú hotové.