Drobné snehové pečivo
Snehové pusinky
Autor receptu: redakcia
2 plechy porcie |
20 minút príprava |
90 minút na 100 °C |
Postup- Pusinky pripravujeme večer vopred, pretože je potrebné sušiť ich v rúre celú noc. Rúru vyhrejeme na 150 °C.
- Bielky šľaháme na vysokých otáčkach do polotuha. Prisypeme kryštálový cukor a ďalej šľaháme dotuha. Pridáme vínny ocot a prešľaháme. Nakoniec pridáme škrob a opäť prešľaháme.
Hotové snehové cesto je lesklé a krásne drží špičku. Pozrite si názorný fotonávod na prípravu snehového cesta, ktorý nájdete TU.
- Papier na pečenie prilepíme v rohoch snehovým cestom na plech na pečenie, aby sa v rúre nenadvihoval. Doma v rúre pečieme vždy naraz len jeden plech.
- Do cukrárskeho vrecka vložíme hladkú alebo ozdobnú špičku (napríklad Wilton 6 B). Vrecko naplníme pripraveným snehovým cestom.
- Na papier na pečenie nastriekame pusinky. Pusinky počas sušenia narastú, preto medzi nimi nechávame dostatočné rozstupy.
- Pripravený plech vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a ihneď teplotu znížime na 100 °C a pusinky sušíme 1,5 hodiny. Keď sa pusinky dosušia, rúru neotvárame a necháme v nej plech celú noc.
- Na druhý deň plech vyberieme. A pusinky sú hotové.
|