Foto: wildrane
moje deti ho nesmierne milujú :)
Postup
-
1
Bielky do tuha vymiešame nad parou, postupne pridávame 200 g kryštálového cukru a 150 g práškového cukru. Nakoniec pridáme citr. šťavu. Bielková hmota musí byť pevná, šľaháme minimálne 15 minút.
- 2
Penu naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka, vlnky ( čo sa komu páči). Ja dávam na plech papier na pečenie natenko potretým stuženým tukom.
- 3
Sušíme vo vopred vyhriatej teplovzdušnej rúre 65 minút pri teplote 70 st. Po vychladnutí lepíme plnkou.
- 4
Plnka: Žĺtky +50 g práškového cukru + mlieko miešame nad parou do zhustnutia, potom šľaháme do vychladnutia. Maslo, 50 g cukru + kakao vymiešame na penu a pridáme krém z vychladnutých žĺtok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Často robievam iba "pusinky" z bielok, ale takto zlepené som ešte nerobila - ukladám si recept!