Snehový zákusok
Snehové pipky
Autor receptu: redakcia
Rozjasnite si deň veselým a sladkým snehovým dezertíkom.
18 porcií |
120 minút príprava |
7+8 minút na 180/100 °C |
Postup
- Najskôr upečieme buflery (piškótky pod krémom). Žĺtky vyšľaháme s 35 g kryštálového cukru na hustú penu. Bielky vyšľaháme takisto s 35 g kryštálového cukru dotuha. Bielkový sneh ručne primiešame do žĺtkovej peny. Potom ručne primiešame múku spolu so Zlatým klasom.
- Cesto dáme do cukrárskeho vrecka
s hladkou špičkou a nastriekame na plech vyložený papierom na pečenie kolieska s priemerom 4 cm. Pečieme pri 180 °C asi 7 minút. Buflery necháme vychladnúť na plechu.
- Pripravíme snehovú penu. V miske ušľaháme bielky s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, prisypeme práškový cukor a ďalej šľaháme, ale už nad parou. Šľaháme ešte asi 12 minút, kým hmota nezväčší objem. Misku so snehom odstavíme a ďalej šľaháme, než hmota vychladne.
- Vychladnutý tuhý sneh dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na piškóty (buflery) na plechu. Pečieme v rúre vyhriatej na 100 °C asi 8 minút. Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom dáme schladiť na 2,5 hodiny do chladničky.
- Vychladnuté pipky namočíme do čokolády, ktorú sme roztopili s olejom. Môžeme pridať aj potravinárske farbivo. Ozdobíme a podávame.