Foto: archaa
Ochutnajte túto sviežu letnú limetkovú tortu
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
piškótové cesto: | |
6 ks |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
300 g |
|
3 ČL |
|
snehové cesto: | |
6 ks |
|
150 g |
|
1,5 PL |
|
plnka: | |
4 ks |
|
130 g |
|
2 PL |
|
140 ml |
|
600 ml |
|
2 ks |
|
na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Na piškótové cesto si vyšľaháme žltky s cukrom, postupne pridávame olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Ak sa vám vidí cesto husté, môžete pridať ešte trocha vody.
-
2
Z tohto cesta vylejeme polovicu do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, kde ho pečieme asi 10-15 minút
- 3
Zbytok cesta odložíme zatiaľ stranou. Pripravíme si snehové cesto dotuha vyšľahanými bielkami s cukrom a maizenou.
- 4
Po 10-15 minútach vyberieme piškótu z rúry a ihneď na ňu rozotrieme polovicu snehu. Uhladíme a vložíme späť do rúry na ďalších 10 minút.
- 5
Takto nám vznikne piškótovo-snehový korpus č.1, ktorý po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- 6
Ten istý postup zopakujeme s korpusom č.2 a tiež necháme vychladnúť.
- 7
Kým nám chladne, pripravíme si osviežujúcu limetkovú plnku: Šťavu z limetiek vytlačíme do hrnca, pridáme vodu, cukor a maizenu. Uvaríme hustý puding a necháme ho dobre vychladiť.
- 8
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a spojíme s citrónovým pudingom. Spodný korpus potrieme bohate krémom a položíme naň vrchný korpus.Vrch a boky ešte potrieme zvyšným krémom, posypeme kokosom a necháme do rána stuhnúť.
- 9
Dobre vychladenú môžeme nakrájať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
@mariamka : ver mi, to že tam je toľko šľahačky ani neucítiš...úplne ľahká..
t4.aimg.sk/pokec/fotoalbumy/06/462630614_93f1bb900...