Snehová limetková torta (fotorecept)

Autor receptu: archaa

Ochutnajte túto sviežu letnú limetkovú tortu

8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na piškótové cesto si vyšľaháme žltky s cukrom, postupne pridávame olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Ak sa vám vidí cesto husté, môžete pridať ešte trocha vody.
  2. Z tohto cesta vylejeme polovicu do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, kde ho pečieme asi 10-15 minút
  3. Zbytok cesta odložíme zatiaľ stranou. Pripravíme si snehové cesto dotuha vyšľahanými bielkami s cukrom a maizenou.
  4. Po 10-15 minútach vyberieme piškótu z rúry a ihneď na ňu rozotrieme polovicu snehu. Uhladíme a vložíme späť do rúry na ďalších 10 minút.
  5. Takto nám vznikne piškótovo-snehový korpus č.1, ktorý po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  6. Ten istý postup zopakujeme s korpusom č.2 a tiež necháme vychladnúť.
  7. Kým nám chladne, pripravíme si osviežujúcu limetkovú plnku: Šťavu z limetiek vytlačíme do hrnca, pridáme vodu, cukor a maizenu. Uvaríme hustý puding a necháme ho dobre vychladiť.
  8. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a spojíme s citrónovým pudingom. Spodný korpus potrieme bohate krémom a položíme naň vrchný korpus.Vrch a boky ešte potrieme zvyšným krémom, posypeme kokosom a necháme do rána stuhnúť.
  9. Dobre vychladenú môžeme nakrájať.