Snehová limetková torta (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Ochutnajte túto sviežu letnú limetkovú tortu
8 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Na piškótové cesto si vyšľaháme žltky s cukrom, postupne pridávame olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Ak sa vám vidí cesto husté, môžete pridať ešte trocha vody.
- Z tohto cesta vylejeme polovicu do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, kde ho pečieme asi 10-15 minút
- Zbytok cesta odložíme zatiaľ stranou.
Pripravíme si snehové cesto dotuha vyšľahanými bielkami s cukrom a maizenou.
- Po 10-15 minútach vyberieme piškótu z rúry a ihneď na ňu rozotrieme polovicu snehu. Uhladíme a vložíme späť do rúry na ďalších 10 minút.
- Takto nám vznikne piškótovo-snehový korpus č.1, ktorý po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Ten istý postup zopakujeme s korpusom č.2 a tiež necháme vychladnúť.
- Kým nám chladne, pripravíme si osviežujúcu limetkovú plnku:
Šťavu z limetiek vytlačíme do hrnca, pridáme vodu, cukor a maizenu. Uvaríme hustý puding a necháme ho dobre vychladiť.
- Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a spojíme s citrónovým pudingom.
Spodný korpus potrieme bohate krémom a položíme naň vrchný korpus.Vrch a boky ešte potrieme zvyšným krémom, posypeme kokosom a necháme do rána stuhnúť.
- Dobre vychladenú môžeme nakrájať.