Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Čerešňový koláč so smotanou

Annamaria Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 29. júla 2022
Čerešňový koláč so smotanou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

215 g
1 ČL
120 g
1 ks
Plnka:
500 g
3 ks
300 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V stredne veľkej miske vidličkou premiešame múku s cukrom. Pridáme nakrájané maslo a všetko spolu rozdrobíme. V šálke vidličkou rozšľaháme vajce a vidličkou ho zapracujeme do zmesi. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na okrúhly plát. Dáme ho do formy s priemerom 25 cm a rovnomerne uhladíme. Rúru vyhrejeme na 200 °C a cesto pečieme 20 minút.

  3. 3

    Pripravíme plnku: Čerešne odkôstkujeme. Do veľkej misy dáme vajcia, smotanu na šľahanie, cukor a ručným šľahačom vyšľaháme.

  4. 4

    Na upečené cesto poukladáme čerešne, ktoré opatrne zalejeme vaječnou hmotou. Koláč pečieme asi 30 minút a potom necháme na mriežke mierne vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia