Čerešňový koláč so smotanou
Annamaria Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 29. júla 2022
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 29. júla 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
V stredne veľkej miske vidličkou premiešame múku s cukrom. Pridáme nakrájané maslo a všetko spolu rozdrobíme. V šálke vidličkou rozšľaháme vajce a vidličkou ho zapracujeme do zmesi. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu do chladničky.
- 2
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na okrúhly plát. Dáme ho do formy s priemerom 25 cm a rovnomerne uhladíme. Rúru vyhrejeme na 200 °C a cesto pečieme 20 minút.
- 3
Pripravíme plnku: Čerešne odkôstkujeme. Do veľkej misy dáme vajcia, smotanu na šľahanie, cukor a ručným šľahačom vyšľaháme.
- 4
Na upečené cesto poukladáme čerešne, ktoré opatrne zalejeme vaječnou hmotou. Koláč pečieme asi 30 minút a potom necháme na mriežke mierne vychladnúť.
Tiež Čerešňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu