Čerešňový koláč
Čerešňový koláč so smotanou
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup- V stredne veľkej miske vidličkou premiešame múku s cukrom. Pridáme nakrájané maslo a všetko spolu rozdrobíme. V šálke vidličkou rozšľaháme vajce a vidličkou ho zapracujeme do zmesi. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu
do chladničky.
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto
na okrúhly plát. Dáme ho do formy s priemerom 25 cm a rovnomerne uhladíme. Rúru vyhrejeme na 200 °C a cesto pečieme 20 minút.
- Pripravíme plnku: Čerešne odkôstkujeme. Do veľkej misy dáme vajcia, smotanu na šľahanie, cukor a ručným šľahačom vyšľaháme.
- Na upečené cesto poukladáme čerešne, ktoré opatrne zalejeme vaječnou hmotou. Koláč pečieme asi 30 minút a potom necháme na mriežke mierne vychladnúť.
|