Smotanový kel s kuracími paličkami

maggi - fotkamaggi, 3. mája 2013
Smotanový kel s kuracími paličkami
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
10 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
1 ks
1 ks menšia hlávka
250 ml
2 dl
 alebo drvené
1 ČL s kuracou príchuťou

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené kuracie paličky posypeme MAGGI Veggou. Hlávku kelu rozoberieme na listy, omyjeme ich, nakrájame na rezance široké 1 cm a krátko sparíme v horúcej osolenej vode. Nakrájame cibuľku na veľmi tenké mesiačiky a premiešame ich s kelom. Takto pripravenú zeleninu vložíme do pekáčika. Nahor položíme kuracie paličky a pečieme v rozohriatej rúre 20 minút na 180 °C.

  2. 2

    Medzitým rozmiešame smotanu s MAGGI Veggou. Po uplynutom čase pekáč z rúry vyberieme, prilejeme zmes do kelu a zľahka premiešame. Znova vložíme do rúry a pečieme ešte 45 minút.

  3. 3

    Tip: Paličky môžeme podávať s varenými zemiakmi, ale chutia skvele aj len s kelom.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Zapekané, Maggi

Diskusia k receptu

afataga
podla usmevu ala Mona Liza si skor myslim, ze chysta zakerny utok chilli paprickami
kimlo
Takú dobrotu ako je v tom kotli ste ešte nejedli...