Smotanový kel s kuracími paličkami

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4
porcie
10 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené kuracie paličky posypeme vegetou. Hlávku kelu rozoberieme na listy, omyjeme ich, nakrájame na rezance široké 1 cm a krátko sparíme v horúcej osolenej vode. Nakrájame cibuľku na veľmi tenké mesiačiky a premiešame ich s kelom. Takto pripravenú zeleninu vložíme do pekáčika. Nahor položíme kuracie paličky a pečieme v rozohriatej rúre 20 minút na 180 °C.
  2. Medzitým rozmiešame smotanu s vegetou. Po uplynutom čase pekáč z rúry vyberieme, prilejeme zmes do kelu a zľahka premiešame. Znova vložíme do rúry a pečieme ešte 45 minút.
  3. Tip: Paličky môžeme podávať s varenými zemiakmi, ale chutia skvele aj len s kelom.