Smotanový kel s kuracími paličkami
Autor receptu: maggi
Komerčný recept
4 porcie |
10 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup- Očistené kuracie paličky posypeme vegetou. Hlávku kelu rozoberieme na listy, omyjeme ich, nakrájame na rezance široké 1 cm a krátko sparíme v horúcej osolenej vode. Nakrájame cibuľku na veľmi tenké mesiačiky a premiešame ich s kelom. Takto pripravenú zeleninu vložíme do pekáčika. Nahor položíme kuracie paličky a pečieme v rozohriatej rúre 20 minút na 180 °C.
- Medzitým rozmiešame smotanu s vegetou. Po uplynutom čase pekáč z rúry vyberieme, prilejeme zmes do kelu a zľahka premiešame. Znova vložíme do rúry a pečieme ešte 45 minút.
- Tip: Paličky môžeme podávať s varenými zemiakmi, ale chutia skvele aj len s kelom.
|