Smotanovo-višňová omáčka na mäso (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Robila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to aj trochu fajný dresing. Zvyčajne neobľubujem sladko-kyslo-slané kombinácie, ale na zvýraznenie chuti tohto typu mäsa to bola veľmi dobrá voľba. Dá sa použiť aj k inému pečenému mäsu, kde suchšiemu mäsku treba dodať trochu šmrncu.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si do sklovita podusíme šalotku.
  2. Zaprášime múkou a trochu posmažíme -nie dohneda.
  3. Podlejeme trochou mlieka - stále miešame.
  4. Pridáme kyslú smotanu, premiešame a odstavíme z ohňa. Osolíme a okoreníme.
  5. Odkvapkané višne si prekrojíme na polovice - bez kôstok.
  6. Pridáme kyslý ríbezľový lekvár, premiešame a posypeme pažítkou.
  7. Servírujeme tak, že najprv dáme bielu spotanovú zložku a na to navrstvíme višňovú. Môže byť na pečené mäso, roastbeef, divinu, my sme zvyšok dojedli na zemiakovej štrúdli.