Smotanovo-višňová omáčka na mäso (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Robila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to aj trochu fajný dresing. Zvyčajne neobľubujem sladko-kyslo-slané kombinácie, ale na zvýraznenie chuti tohto typu mäsa to bola veľmi dobrá voľba. Dá sa použiť aj k inému pečenému mäsu, kde suchšiemu mäsku treba dodať trochu šmrncu.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si do sklovita podusíme šalotku.
- Zaprášime múkou a trochu posmažíme -nie dohneda.
- Podlejeme trochou mlieka - stále miešame.
- Pridáme kyslú smotanu, premiešame a odstavíme z ohňa. Osolíme a okoreníme.
- Odkvapkané višne si prekrojíme na polovice - bez kôstok.
- Pridáme kyslý ríbezľový lekvár, premiešame a posypeme pažítkou.
- Servírujeme tak, že najprv dáme bielu spotanovú zložku a na to navrstvíme višňovú. Môže byť na pečené mäso, roastbeef, divinu, my sme zvyšok dojedli na zemiakovej štrúdli.