Smotanovo-syrové kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pridávam další výborný, veľmi chutný, rýchly a ľahký recept zo série mojich receptov pohodlného nedeľného varenia pre záujemcov, ktorý sme mali včera na obed.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som umyla, osušila,....
  2. ...pokrájala na rezne, nenaklepala som ich,...
  3. ...z oboch strán som ich osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ich chvíľu odpočívať pri izbovej teplote...
  4. ...zatiaľ som pripravila syr Gouda, ktorý máme radi,
  5. ...nastrúhala som ho na jemno,...
  6. ...pripravené kuracie rezne som opražila v panvici na rozohriatom oleji najprv z jednej strany krátko - asi 2 - 3 minúty, ...
  7. ...potom aj z druhej strany rovnako,...
  8. ...hned som ich dala aj s výpekom do pekáčika,...
  9. ...posypala som ich mletou červenou sladkou údenou paprikou,...
  10. ...potrela som ich kyslou smotanou,....
  11. ...posypala nastrúhaným syrom,...
  12. ...obložila zemiakmi pokrájanými na krížalky,....
  13. ...vložila som ich piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov C, piekla som ich, kým sa syr na povrchu nerozpustil a nezapiekol pekne do zlato - žlta asi 10 minút, potom som rezne vybrala, uchovávala v teple a dopiekla som ešte zemiaky.
  14. Podávala som horúce, rezne sú mäkkučké, šťavnaté vo vnútri a veľmi chutnou syrovou krustou na povrchu, ktorá sa príjemne rozliala na rezňoch z kuracích pŕs a výborne ich ochutila aj s údenou mletou paprikou, sú krásne voňavé, spravila som k nim ľahký osviežujúci paradajkový a osviežujúci hlávkový šalát s citrónovou šťavou, odporúčam vrelo vyskúšať, je to nenáročné a rýchlo hotové chutné ľahké jedlo - Dobrú chuť prajem :)