Smotanovo-syrové kuracie prsia (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pridávam další výborný, veľmi chutný, rýchly a ľahký recept zo série mojich receptov
pohodlného nedeľného varenia pre záujemcov, ktorý sme mali včera na obed.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia som umyla, osušila,....
- ...pokrájala na rezne, nenaklepala som ich,...
- ...z oboch strán som ich osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ich chvíľu odpočívať pri izbovej teplote...
- ...zatiaľ som pripravila syr Gouda, ktorý máme radi,
- ...nastrúhala som ho na jemno,...
- ...pripravené kuracie rezne som opražila v panvici na rozohriatom oleji najprv z jednej strany krátko - asi 2 - 3 minúty, ...
- ...potom aj z druhej strany rovnako,...
- ...hned som ich dala aj s výpekom do pekáčika,...
- ...posypala som ich mletou červenou sladkou údenou paprikou,...
- ...potrela som ich kyslou smotanou,....
- ...posypala nastrúhaným syrom,...
- ...obložila zemiakmi pokrájanými na krížalky,....
- ...vložila som ich piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov C, piekla som ich, kým sa syr na povrchu nerozpustil a nezapiekol pekne do zlato - žlta asi 10 minút, potom som rezne vybrala, uchovávala v teple a dopiekla som ešte zemiaky.
- Podávala som horúce, rezne sú mäkkučké, šťavnaté vo vnútri a veľmi chutnou syrovou krustou na povrchu, ktorá sa príjemne rozliala na rezňoch z kuracích pŕs a výborne ich ochutila aj s údenou mletou paprikou, sú krásne voňavé, spravila som k nim ľahký osviežujúci paradajkový a osviežujúci hlávkový šalát s citrónovou šťavou, odporúčam vrelo vyskúšať, je to nenáročné a rýchlo hotové chutné ľahké jedlo - Dobrú chuť prajem :)