Smotanovo-ovocná torta (nepečená)

tinca - fotkatinca, 27. júna 2010
Smotanovo-ovocná torta (nepečená)
Foto: tinca
10-12
porcií
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balík
1 balík
4 kelímky
2 ks
3-4 PL
1 PL
1 sáček
ovocie rôzne druhy:
2 ks
1 ks
250 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Nakrájame si ovocie na stredne veľké kocky, banán na polmesiačiky. Do dvoch misiek si vyklopíme po dve pochúťkové smotany, do každej pridáme vanilkový cukor /ja som dala svoj z vanilkového struku/ a po 1-2 PL práškového cukru. Vymiešame a do jednej z hmôt pridáme ešte 1 PL kakaového prášku.

  2. 2

    Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a začneme vrstviť. Ako prvé ukladáme tmavé piškóty /1 vrstvu/, na to dáme zmes ovocia a na ovocie kakaovú smotanu. Ďalej naukladáme vrstvu bledých piškot, vrstvu ovocia a bledú smotanovú zmes. Na vrch si to ešte ozdobíme čerstvým ovocím, aby to lahodilo oku. Ja som urobila z jahôd hviezdu a okolo 1/2 mesiačiky kiwi.

  3. 3

    No a nakoniec zalejeme priehľadnou potravinárskou želatínou ochladnutou, ktorú si pripravíme presne dľa návodu. Nemôže ísť tortové farebné želé, lebo by nám nevyniklo ovocie ! Ja ju robím deň vopred, lebo musí v chladničke dobre stuhnúť. Pri servírovaní som ešte poliala malinovým topingom, ozdobila šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!

    Smotanovo-ovocná torta (nepečená) - obrázok 3

Diskusia k receptu

klaura
vyzerá nádherne ... na leto výborný a nenáročný koláčik ... pripomenula si mi, že som ho dávno nerobila ... :)
enerrgizer
noo...torty a koláčiky nie sú mojou parketou, ale túto si musím u manželky vybaviť...nie veľmi sladká a šťavnatá, také mám rád...
tinca
@enerrgizer stačí ak do tých smotanových základov dáš po 1 PL cukru+vanilkový, lebo aj piškóty sú sladké a potom to bude akurát po tvojej chuti.
evusik
@tinca výborná pochúťka na horúce letné dni, ja ju občas robím aj z domáceho jogurtu k tomu čerstvé ovocie a nemusíme sa báť o líniu :-)
tinca
@enerrgizer všetko dopadlo OK a tých kytíc je veľa aj po zemi, lebo už som ich nemala kde dať a dostala som nádhernú orchideu v črepe @evusik aj tak môže byť
marienka44
Tinca, ako sa da dopredu den pripravit zelat. poleva, ked sa musi naliat na ovocie a ona predsa stuhne v chladnicke este pred nalievanim? :-)
tinca
@marienka presne tak ako píše enerrgizer, veď predsa každý pochopil, že myslím celú tortu včetne poliatia želatínou urobím deň vopred. A každá skúsená gazdinka vie,že želatína sa po ochladnutí musí použiť a v chladničke nám stuhne.
katka1911
takuto robievala moja neboha mamka a tak sa ju pokusim aj ja ale s troma vrstvami v prvej bude smotana s kakaom ,v prostrednej smotana s troska kakaa a vanilkoveho cukru a v tretej iba smotana s vanilkovym cukrom.dakujem ze ste mi ju pripomenuli
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@tinca ,aj ja robievam takuto,je velmi chutna!!!!!!pekna torticka!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia