Smotanovo-ovocná torta (nepečená)

tinca - fotkatinca, 27. júna 2010
Smotanovo-ovocná torta (nepečená)
Foto: tinca
10-12
porcií
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balík
1 balík
4 kelímky
2 ks
3-4 PL
1 PL
1 sáček
ovocie rôzne druhy:
2 ks
1 ks
250 g
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Nakrájame si ovocie na stredne veľké kocky, banán na polmesiačiky. Do dvoch misiek si vyklopíme po dve pochúťkové smotany, do každej pridáme vanilkový cukor /ja som dala svoj z vanilkového struku/ a po 1-2 PL práškového cukru. Vymiešame a do jednej z hmôt pridáme ešte 1 PL kakaového prášku.

  2. 2

    Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a začneme vrstviť. Ako prvé ukladáme tmavé piškóty /1 vrstvu/, na to dáme zmes ovocia a na ovocie kakaovú smotanu. Ďalej naukladáme vrstvu bledých piškot, vrstvu ovocia a bledú smotanovú zmes. Na vrch si to ešte ozdobíme čerstvým ovocím, aby to lahodilo oku. Ja som urobila z jahôd hviezdu a okolo 1/2 mesiačiky kiwi.

  3. 3

    No a nakoniec zalejeme priehľadnou potravinárskou želatínou ochladnutou, ktorú si pripravíme presne dľa návodu. Nemôže ísť tortové farebné želé, lebo by nám nevyniklo ovocie ! Ja ju robím deň vopred, lebo musí v chladničke dobre stuhnúť. Pri servírovaní som ešte poliala malinovým topingom, ozdobila šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!

    Smotanovo-ovocná torta (nepečená) - obrázok 3

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@marienka presne tak ako píše enerrgizer, veď predsa každý pochopil, že myslím celú tortu včetne poliatia želatínou urobím deň vopred. A každá skúsená gazdinka vie,že želatína sa po ochladnutí musí použiť a v chladničke nám stuhne.
takuto robievala moja neboha mamka a tak sa ju pokusim aj ja ale s troma vrstvami v prvej bude smotana s kakaom ,v prostrednej smotana s troska kakaa a vanilkoveho cukru a v tretej iba smotana s vanilkovym cukrom.dakujem ze ste mi ju pripomenuli

Pridaj komentár k receptu: