porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 balík | 
                                                             | 
                                                    
| 1 balík | 
                                                             | 
                                                    
| 4 kelímky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 sáček | 
                                                             | 
                                                    
| ovocie rôzne druhy: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si všetky suroviny. Nakrájame si ovocie na stredne veľké kocky, banán na polmesiačiky. Do dvoch misiek si vyklopíme po dve pochúťkové smotany, do každej pridáme vanilkový cukor /ja som dala svoj z vanilkového struku/ a po 1-2 PL práškového cukru. Vymiešame a do jednej z hmôt pridáme ešte 1 PL kakaového prášku.
- 2
 Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a začneme vrstviť. Ako prvé ukladáme tmavé piškóty /1 vrstvu/, na to dáme zmes ovocia a na ovocie kakaovú smotanu. Ďalej naukladáme vrstvu bledých piškot, vrstvu ovocia a bledú smotanovú zmes. Na vrch si to ešte ozdobíme čerstvým ovocím, aby to lahodilo oku. Ja som urobila z jahôd hviezdu a okolo 1/2 mesiačiky kiwi.
- 3
 No a nakoniec zalejeme priehľadnou potravinárskou želatínou ochladnutou, ktorú si pripravíme presne dľa návodu. Nemôže ísť tortové farebné želé, lebo by nám nevyniklo ovocie ! Ja ju robím deň vopred, lebo musí v chladničke dobre stuhnúť. Pri servírovaní som ešte poliala malinovým topingom, ozdobila šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Diskusia k receptu