Foto: tinca
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balík |
|
1 balík |
|
4 kelímky |
|
2 ks |
|
3-4 PL |
|
1 PL |
|
1 sáček |
|
ovocie rôzne druhy: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Nakrájame si ovocie na stredne veľké kocky, banán na polmesiačiky. Do dvoch misiek si vyklopíme po dve pochúťkové smotany, do každej pridáme vanilkový cukor /ja som dala svoj z vanilkového struku/ a po 1-2 PL práškového cukru. Vymiešame a do jednej z hmôt pridáme ešte 1 PL kakaového prášku.
- 2
Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a začneme vrstviť. Ako prvé ukladáme tmavé piškóty /1 vrstvu/, na to dáme zmes ovocia a na ovocie kakaovú smotanu. Ďalej naukladáme vrstvu bledých piškot, vrstvu ovocia a bledú smotanovú zmes. Na vrch si to ešte ozdobíme čerstvým ovocím, aby to lahodilo oku. Ja som urobila z jahôd hviezdu a okolo 1/2 mesiačiky kiwi.
- 3
No a nakoniec zalejeme priehľadnou potravinárskou želatínou ochladnutou, ktorú si pripravíme presne dľa návodu. Nemôže ísť tortové farebné želé, lebo by nám nevyniklo ovocie ! Ja ju robím deň vopred, lebo musí v chladničke dobre stuhnúť. Pri servírovaní som ešte poliala malinovým topingom, ozdobila šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu