Smotanovo-ovocná torta (nepečená)

Autor receptu: tinca

10-12
porcií
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Nakrájame si ovocie na stredne veľké kocky, banán na polmesiačiky. Do dvoch misiek si vyklopíme po dve pochúťkové smotany, do každej pridáme vanilkový cukor /ja som dala svoj z vanilkového struku/ a po 1-2 PL práškového cukru. Vymiešame a do jednej z hmôt pridáme ešte 1 PL kakaového prášku.
  2. Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a začneme vrstviť. Ako prvé ukladáme tmavé piškóty /1 vrstvu/, na to dáme zmes ovocia a na ovocie kakaovú smotanu. Ďalej naukladáme vrstvu bledých piškot, vrstvu ovocia a bledú smotanovú zmes. Na vrch si to ešte ozdobíme čerstvým ovocím, aby to lahodilo oku. Ja som urobila z jahôd hviezdu a okolo 1/2 mesiačiky kiwi.
  3. No a nakoniec zalejeme priehľadnou potravinárskou želatínou ochladnutou, ktorú si pripravíme presne dľa návodu. Nemôže ísť tortové farebné želé, lebo by nám nevyniklo ovocie ! Ja ju robím deň vopred, lebo musí v chladničke dobre stuhnúť. Pri servírovaní som ešte poliala malinovým topingom, ozdobila šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!