Foto: zitus
Túto ovocnú tortičku pozná asi väčšina z vás,je výborná najmä v letnom období, perfketne dokáže osviežiť :)
príprava
Postup
-
1
Zmiešame kyslú smotanu,vanilkový cukor a práškový cukor,podľa chuti. Prípadne namiesto cukru aj med.
- 2
Do formy poukladáme piškóty tak aby bolo celé dno pokryté. Na vrstvu piškótov natrieme smotanovú zmes.
- 3
Ďalšia vrstva začína zase piškótmi, na ne poukladáme ovocie podla chuti (banány,kiwi,jahody,maliny...) zalejeme smotanovou zmesou. Nasledujúcu vrstvu zopakujeme.
- 4
nakoniec dáme vrstvu smotany a na ňu môžme dať ako ozdobu ovocie, lentilky, postrúhanú čokoládu, granko,proste hocičo čo vás napadne...prípadne ju môžte ozdobiť ako ja- jahôdkami,poliatymi rozpustenou čokoladou :) (pridávam ešte jednu fotografiu tejto istej torty,len trochu inak dozdobenú:) )
- 5
Dáme stuhnúť do chladničky,najlepšie tak na jeden deň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
100g piškotov ma 396,74 kcal
neviem či je to pre vás veľa alebo málo,už tam ide len ovocie a cukor môžte a nemusíte dať. Ale osobne si myslím že patri skôr medzi menej kalorické.
skôr práškový cukor by som nahradila trstinovým, alebo takým, ktorý obsahuje melasu, a keď nechceš konzumovať piškóty z bielej múky, kúp si celozrnné (alebo celozrnné keksy a tie popuč na spodok) :-) každopádne si myslím, že takýto dezert je zdravý :-) a pre mňa vhodný na olovrant :-) mňam :-)
a @sandraviglasova pekne poznamenala,ze su mozne rozne zmeny,"zdravšie varianty" :)