Smotanové BeBe rezy bez pečenia
Foto: mon97
Jednoduchý a rýchly recept na naozaj veľmi chutný dezert. Viete ho urobiť do klasického plechu ale aj vyskladať napríklad do tortovej formy.
príprava
Postup
-
1
Najskôr zmiešame kyslú smotanu s kryštálovým cukrom.
- 2
Smotanu na šľahanie vylejeme do vhodnej misky/nádoby a pridáme stužovač. Mixérom ju vyšľaháme až do hustej šľahačky.
- 3
Šľahačku pridáme do pripravenej kyslej smotany s cukrom, poriadne premiešame vareškou až pokiaľ sa nevytvorí krém.
- 4
Rozbalíme si sušienky, poukladáme na plech pekne vedľa seba, prázdne miesta, kde sa nezmestí celý keksík vyplníme zlomenými časťami. Nebojte sa, ak vám to úplne presne nesedí, keď na to dáte krém, tak či tak sa to spojí.
- 5
A už len vrstvíme - striedame sušienky a krém. Pokiaľ môžem poradiť, najlepšie sa mi krém roztieral polievkovou lyžicou. Jemne som ho porozotierala po celej ploche keksov a na krém poukladala ďalšie. Poslednú vrstvu krému môžete posypať Grankom alebo ozdobiť podľa vašich predstáv. Takto pripravený zákusok dáme na noc (ideálne aspoň na 10 hodín) do chladničky. Keksíky zmäknú a všetko sa pekne spojí a stuhne.
Tiež smotanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu