Bravčová krkovička

Slovenské vtáčiky (fotorecept)

Autor receptu: mava

Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa ho vyskúšať.

45 minút
príprava
20+50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Krkovičku si nakrájame na rezne. Pipravíme si ostatné suroviny, huby namočíme.
  2. Krkovičku naklepeme na väčšie rezne, posolíme a pokoreníme.
  3. Slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme pokrájanú cibuľu, trošku popražíme a pridáme namočené huby (ja som ich aj trošku pokrájala na menšie kúsky).
  4. Chvíľku podusíme a pridáme do hrnca s kyslou kapustou, trošku podlejeme vodou a dusíme, asi 20 min.
  5. Podusenú kapustu dáme na rezen.
  6. Mäso stočíme do rolky, prichitíme špáradlom alebo uviažeme niťou (každýmá svoj spôsob). Rolky poopekáme na panvici na masti, len aby sa zatiahli.
  7. Opečené rolky poukladáme na pekáč, výpek z roliek som trošku podliala vodou a dala som ho na mäso do pekáča. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 °C asi 40 min., potom odkryjeme a chvíľku zapečieme.
  8. Mäso aj kapusta si pustia dosť šťavy. Podávame zo zemiakovou kašou.