Bravčová krkovička
Slovenské vtáčiky (fotorecept)
Autor receptu: mava
Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa
ho vyskúšať.
45 minút príprava |
20+50 minút na 200 °C |
Postup
- Krkovičku si nakrájame na rezne.
Pipravíme si ostatné suroviny, huby namočíme.
- Krkovičku naklepeme na väčšie rezne, posolíme a pokoreníme.
- Slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme pokrájanú cibuľu, trošku popražíme a pridáme namočené huby (ja som ich aj trošku pokrájala na menšie kúsky).
- Chvíľku podusíme a pridáme do hrnca s kyslou kapustou, trošku podlejeme vodou a dusíme, asi 20 min.
- Podusenú kapustu dáme na rezen.
- Mäso stočíme do rolky, prichitíme špáradlom alebo uviažeme niťou (každýmá svoj spôsob). Rolky poopekáme na panvici na masti, len aby sa zatiahli.
- Opečené rolky poukladáme na pekáč, výpek z roliek som trošku podliala vodou a dala som ho na mäso do pekáča. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 °C asi 40 min., potom odkryjeme a chvíľku zapečieme.
- Mäso aj kapusta si pustia dosť šťavy.
Podávame zo zemiakovou kašou.