Banánová roláda
Banánová roláda

Slonie slzy fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 1. októbra 2017
Slonie slzy (fotorecept)
Foto: gordonko
2x25 minút
príprava
15-18 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 - 180 g
5 ks
2 bal
5 PL
2 bal
1/2 téglika
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do misy si dáme 5 žĺtkov, na to 5 pol. lyžíc kryštálového cukru a vymiešame

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme polohrubú múku - ak je cesto moc husté, pridáme vlažnú vodu alebo šťavu z kompótu

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    opatrne vmiešame sneh z bielkov

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a cesto vylejeme na pomastený papier na pečenie a dáme piecť pri 180 °C asi na 15 minút.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    2 - 3 hrudkovité tvarohy dáme do misy, pridáme 2 - 3 žĺtky , 2 vanilínové cukry

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    trochu jogurtu, aby sme to mohli vymiešať dohladka

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    odobral som si polovičku tvarohu a trošku experimentujem s makom

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení vyklopíme cesto na utierku odstránime papier

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    utierku s cestom zavinieme a dáme vychladnúť

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    po vychladnutí opatrne rozbalíme, utierku odstránime, natrieme lekvárom

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ponatierame tvarohové plnky

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    pridáme banány

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a roládu zavinieme a dáme vychladiť - stuhnúť ... potom už len pokrájame DOBRÚ CHUŤ

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

ivy3
Pekná,nadýchaná roláda., určite aj chutná. Už je v KK.
evanaaa
No, slza to nie je :-), ale roláda tak napoly, možno :-) Inak, pri robení slzy sa banán dáva doprostriedku, a jeden koniec cesta spojí s druhým cez ten banán, tým sa vytvorí tá slza, ale ty si ich dal na kraj, tam máš roládu. Ale iste chutnú......
1x haji
tefalka
@Ivy3 (1.10.2017 15:40)

je nedopečená a nie nadýchaná.je to dosť vidieť