Slivkový koláč s makom a mrveničkou z odmerky fotorecept
Foto: helena10
Chutný koláč. Postup pečenia jednoduchý, dávkovanie surovín z odmerky, cesto kefírové aj s detskou krupicou, mak a čerstvé slivky. Odmerku som použila 2,5 Zobraziť celý popisChutný koláč. Postup pečenia jednoduchý, dávkovanie surovín z odmerky, cesto kefírové aj s detskou krupicou, mak a čerstvé slivky. Odmerku som použila 2,5 dl.
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
štipka |
|
3/4 odmerky |
|
1/2 odmerky |
|
1 odmerka |
|
1 odmerka |
|
1 odmerka |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
500 g čerstvé |
|
50 g mletý neochutený |
|
1 bal. |
|
Mrvenička: | |
50 g (alebo Hera) |
|
75 ml |
|
75 ml |
|
75 ml |
|
Postup
-
1
Pripravím si slivky i minislivky. Slivky odkôstkujem a nakrájam, aby boli veľkosťou približne rovnaké s minislivkami. Ak máte slivky jednej sorty, môžu byť rozdelené iba na polovice.
- 2
Potom je na rade mrvenička. Na mrveničku rozpustím maslo (použila som mikrovlnku) a vymiešam s múkou, detskou krupicou a práškovým cukrom. Alebo si spravte svoju obľúbenú...
- 3
Na cesto najprv vyšľahám vajcia s cukrom, štipkou soli do peny, pridávam olej, kefírové mlieko a na malej rýchlosti primiešam zmiešanú hladkú múku s detskou krupicou a kypriacim práškom.
- 4
Vymiešané cesto rozotriem na vymastený a krupicou posypaný plech 22 x 35 cm. Na cesto naukladám slivky reznou stranou hore (kožou dole). Posypem ich škoricovým cukrom s makom. Navrch dávam mrveničku.
- 5
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem okolo 30 minút. Každý sa riadi svojou rúrou. Kontrola špajľou.
- 6
Po vychladnutí koláč nakrájam a každý si podľa chuti môže ešte koláč posypať práškovým cukrom.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekný deň prajem.🌞