Slivkové pyré s karamelovým jogurtom
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 7. decembra 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 7. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cukor a med rozpustíme na karamel do zlatohneda. Stiahneme z ohňa a rýchlo pomocou varešky vmiešame sódu. Napenený karamel opatrne vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme vychladnúť.
- 2
Po vychladnutí polámeme na menšie kúsky a zmiešame s jogurtom.
- 3
Slivky, ktoré sme predtým namočili na pol hodiny do horúcej vody, rozmixujeme na pyré. Podávame v sklenených pohároch. Najprv vychladené pyré a navrch jogurtovú zmes.
Tiež pyré:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu