Slimáčikový koláčik

gabculka - fotkagabculka, 6. októbra 2012
Slimáčikový koláčik
Foto: gabculka

Je sezóna jabĺk a ja mám na balkóne veľa jabĺčiek, ktoré treba minúť. Preto som hľadala niečo zaujímavé, kde by som ich minula. V Zobraziť celý popisJe sezóna jabĺk a ja mám na balkóne veľa jabĺčiek, ktoré treba minúť. Preto som hľadala niečo zaujímavé, kde by som ich minula. V časopise Kuchyně ma upútal tento recept a je výborný. Mojim deťom sa robia "hrče za ušami".

120 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2,5 dcl vlažné
60 g
40 g
1 ks
20 g
1/2 lyžičky strúhaná
štipka
Náplň:
400 g
60 g
2 lyžice
1 lyžica
1 lyžica
2 lyžičky
0,5 dcl
Na potieranie:
3 lyžice
2 lyžice rozpustené
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Cesto som si dala spraviť do pekárničky - najskôr tekuté prísady, potom sypké a na záver soľ. Medzi tým ako sa mi robilo cesto, pripravila som si plnku. Očistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle do misky a premiešame s medom, citronovou šťavou a hruškovicou.

    Slimáčikový koláčik - obrázok 1
  2. 2

    Vypracované a vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnikový plát hrubý asi 0,5 cm. Náplň dáme na cesto, pridáme hrozienka (tie som kôli deťom nedala, lebo ich nemajú radi), poprášime pudingovým práškom a škoricou. Náplň zarovnáme, aby po okrajoch ostalo cca 1 cm široký voľný pás. Naplnené cesto stočíme, vzniknutý závin nakrájame na 4 cm hrubé pláty. Pláty poukladáme tesne vedľa seba do okrúhlej vymastenej formy. Necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

    Slimáčikový koláčik - obrázok 2
  3. 3

    Koláč vložíme do rúry a ako náhle začne zlatnúť, potrieme ho džemom zmiešaným s maslom a vodou. Koláč pečieme cca 40 minút.

    Slimáčikový koláčik - obrázok 3

Diskusia k receptu

lusinkab
nadherny sa ti vydaril :-) milujem taketo kolaciky,ja mam tiez podobny ak chces pozri detickom bude urcite chutit kedze my sve dvaja dospely a len sa po nom zaprasi (mozno na obmenu).S tymyo kolacom je dobre to,ze si ho mozes naplnit cim chces.Ukladam si na aj tento tvoj kedze takychto kolacov nikdy nie je dost :-)  varecha.pravda.sk/recepty/chinois-aux-pepites-de-chocolat...
ancicka
@lusinkab ,je dobré ked sa pridá podobný rcp.lebo ja som tem Tvoj prehliadla,alebo v ten čas som na nete nebola.Tiež je isto fajnový.
lusinkab
@ancicka mne sa to tiez niekedy stava :-) nieco prehliadnem a niekto to tu pripomenie hlavne so starsimi receptami,kedze som tu v porovnani s niektorymi este take babatko :-)
marijanka712
krása velmi pekne sa ti vydaril a tá vôna v celom byte a tá božska chuť stačil vychladnúť???
gabculka
Veru už z neho riadne ubudlo :-), ale veď ja to robím kôli tomu že to mojej rodine chutí a tešia sa na moje vypekanie :-). Bez toho by u nás nemohol byť víkend.....
mariaklara
Všetky slimáčikové som si uložila, musím aj tento. Postupne ich budem skúšať. Potom zhodnotím ten naj.
abkul
Skvelé.Vyzerá vynikajúco, určite vyskúšam. Koláčiky tohto tipu milujem. Ja som robila podobné niečo,ale tam som roládu naplnenú stočila v celku do tortovej formy. Pohľadám to tu a ak tu nebude, pridám.
salinka
Krasny, vonavy kolacik. Aka velka je ta tortova forma?
stacy77777
Gabculka- prekrásny koláčik,ukladám do rubriky EXTRA, veeeeľmi sa mi páči
salinka
@gabculka , dakujem, aj sa mi zdalo, ze do klasickej je to asi privela materialu. Aby sa mi podarila:-)))
irenaw
pekné, ukladám, jabĺčkové máme radi :-)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Super, hneď zajtra vyskúšam, lebo mám opadané jabĺčka zo záhrady.
vretienko263
.. koláčik som upiekla, do jabľk som pridala aj ostatný domáci mak od vlani.. manžel sa potešil, keď videl kučeravý pekáč..Ďakujem za nápad..
jerica
palec hore tvojmu talentu a šikovnosti :-)) recepty sú už v KK :-)
heny44
Už je v trúbe :) robila som už párkrát s vanilkovým pudingom a teraz som skúsila tento :P .Verím,že bude rovnako chutný.Vďaka za inšpiráciu :)
lexi
Prosim o vysvetlenie ... "Cesto som si dala spravit do pekarnicky"?
smejkad
v domacej pekarni ( automat na pecenie chleba ) je aj program, ktory vymiesi a vykysne kysnute cesto :-)
gabculka
@lexi presne ako píše smejkad. V domácej pekárni si len vymiesim cesto, ktoré tam zároveň aj vykysne a potom si ho vyberiem a pracujem s ním ďalej...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia