Slávky na baklažánovej pene

Autor receptu: redakcia

V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining jej dávame my kuchári iných národností.

4
porcie
120 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán rozrežeme pozdĺž na polovicu, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a dáme piecť domäkka. Necháme vychladnúť.
  2. Slávky oblanšírujeme v slanej vode, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a dochutíme bylinkami. Zakvapkáme olivovým olejom a necháme marinovať asi dve hodiny.
  3. Z vychladeného baklažánu vydlabeme stred, ktorý v mixéri rozmixujeme. Pridáme rozpustenú želatínu, zamiešame a pomaly vmiešavame do vyšľahanej smotany. Takto pripravenú zmes necháme stuhnúť v chladničke.Vychladený mousse podávame spolu s marinovanými slávkami.