Slávky na baklažánovej pene
Autor receptu: redakcia
V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining jej dávame my kuchári iných národností.
4 porcie |
120 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažán rozrežeme pozdĺž na polovicu, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a dáme piecť domäkka. Necháme vychladnúť.
- Slávky oblanšírujeme v slanej vode, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a dochutíme bylinkami. Zakvapkáme olivovým olejom a necháme marinovať asi dve hodiny.
- Z vychladeného baklažánu vydlabeme stred, ktorý v mixéri rozmixujeme. Pridáme rozpustenú želatínu, zamiešame a pomaly vmiešavame do vyšľahanej smotany. Takto pripravenú zmes necháme stuhnúť v chladničke.Vychladený mousse podávame spolu s marinovanými slávkami.