Slávky
Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Rýchle, chutné a ešte k tomu aj zdravé. Recept je podľa Ferran Adrià.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Slávky poriadne očistíme. Cesnak posekaný najemno opečieme na olivovom oleji.
- Pridáme mletú papriku a opečieme. Potom pridáme múku a tiež opečieme.
- Prilejeme vodu a poriadne rozmiešame. Varíme okolo 10-15 minút, dokedy omáčka nezhustne a nenaberie na chuti. Pridáme polovičku posekanej petržlenovej vňate.
- A hneď za tým slávky. Prikryjeme pokrievkou. Keď sa mušle otvoria (netrvá to dlho), stiahneme z ohňa a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti posolíme, ale väčšinou ani netreba.