Syrový závin

Slaný závin s tromi druhmi syra a so šunkou

Autor receptu: redakcia

Tri druhy syra a šunka vo voňavom slanom závine.

6
porcií
25 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do misy nasypeme múku, primiešame prášok do pečiva. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtok, jogurt a ručne vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 45 minút do chladničky.
  2. Pracovnú dosku posypeme múkou a cesto na nej vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Potrieme ho kečupom, obložíme plátkami šunky, eidamu, na tenko nakrájanými plátkami syra s modrou plesňou aj camembertu. Posypeme nasekanými lístkami bazalky a petržlenovej vňate a zavinieme. Závin potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými a tekvicovými semienkami a preložíme na vymastený plech.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť, potom nakrájame na plátky.