Syrový závin
Slaný závin s tromi druhmi syra a so šunkou
Autor receptu: redakcia
Tri druhy syra a šunka vo voňavom slanom závine.
6 porcií |
25 (+ odležanie) minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Do misy nasypeme múku, primiešame prášok do pečiva. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtok, jogurt a ručne vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 45 minút do chladničky.
- Pracovnú dosku posypeme múkou a cesto na nej vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Potrieme ho kečupom, obložíme plátkami šunky, eidamu, na tenko nakrájanými plátkami syra s modrou plesňou aj camembertu. Posypeme nasekanými lístkami bazalky a petržlenovej vňate a zavinieme. Závin potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými a tekvicovými semienkami a preložíme na vymastený plech.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť, potom nakrájame na plátky.