Slaný koláč
Slaný koláč (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete. Toto
totiž
neostane na neskôr, aspoň u nás.
3 porcie |
10 minút príprava |
15 - 20 minút na 200 °C |
Postup
- Slaninu krájame na 1 cm kocky a škvaríme v hrnci.
- Na to za krátko pridáme pór pokrájaný na kolieska. Použijeme celý, aby ho bolo veľa. Všetko podusíme do mäkká. Potom necháme krátko ochladiť.
- Zatiaľ si nastrúhame na veľkých okách syr, ktorý zmiešame so smotanou.
- Na plech, ktorý sme natreli olejom, si natiahneme cesto.
- Naň rovnomerne rozložíme opečenú slaninu s pórom.
- A na vrch roztiahneme syr so smotanou. Solíme opatrne, slanina je slaná. Vložíme do rúry, ktorú sme zapli skôr. Pečieme pri 200 °C asi 15 minút. Čas prispôsobte svojej rúre.
- Keď to začne chytať peknú červenú farbu, plech na chvíľu vytiahneme a posypeme oreganom a bazalkou. A na chvíľu to ešte dáme do rúry. Ten pór so slaninou vonia, až nám muzikanti začali hrať v žalúdku.
- Vytiahli sme to na dvor, nech to skôr ochladne. Aj tak sme to krájali horúce, nemohli sme vydržať. Je to jednoduché a dobré.
- Takto vyzerá to cesto. Plech bol 34 cm x 27 cm.