Foto: janocka84
Ak už máte dosť sladkého pečiva, a k vínku si chcete zahryznúť niečo malé, jednoduchou prípravou si pripravíte chutné rascové tyčinky.
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme a premiešame s droždím. Dáme 1/2 ČL soli, štipku mletej rasce, mlieko a mäkké maslo a poriadne vymiešame. Cesto necháme pol hodiny odpočívať na chladnom mieste.
-
2
Cesto potom vyvaľkáme na 0,5 cm, položíme na mierne vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na papier na pečenie a nakrájame tyčinky podľa svojej vôľe, na šírku približne 1cm. Nakrájané zľahka potrieme vajcom.
-
3
Posypeme troškou soli a rascou a dáme piecť do predhriatej rúry (190°C) kým nebudú upečené do zlatista.
Diskusia k receptu