Slané pľundrové rožky

Autor receptu: tetrisss

Tento recept pochádza z nejakého českého časopisu a mám ho už dávno. Sú trošku prácnejšie, ale výsledok vás očarí.

15
porcií
30 minút
príprava
23 minút
na 215 °C

Suroviny

Postup

  1. Prvé cesto spracujeme ako kysnuté /kvások vykysnúť a potom ostatné/, dáme do väčšej hlbokej misy, prekryjeme kuchynskou fóliou, aby nevyschlo a dáme do chladu na celú noc. Cesto tak zvláštne prekysne.
  2. Hneď si spracujeme druhé cesto, len tak dokopy zhnetieme múku a maslo, zabalíme a necháme tiež v chlade.
  3. Na druhý deň si preložíme obe cestá na hodinu do tepla. Kysnuté potom vyvaľkáme, do stredu dáme tukovú kocku a preložíme, ako lístkové. Po 15 minút tak urobíme 3x. Potom vyvaľkáme, nakrájame a plníme plnkou, ktorú spracujeme na sekači na kompaktnú hmotu.
  4. Zatočíme ako rožteky, potrieme vajcom, posypeme semiačkami a dáme piecť.