Slané palacinky s mäsom (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Vždy, keď robím sladké palacinky, nikdy nie je ich dosť, aby sa jedáci nasýtili a pýtajú niečo na zmenu chute, teda najsamlepšie kus klobásy. Takéto stačia aj dve a má dosť aj ten najhladnejší :-)

10
porcií
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si pomelieme mäso na masovom mlynčeku. Pokrájame si cibuľky a dáme do hrnca, v ktorom sme si zohriali olej orestovať. Pridáme mleté mäso, červenú papriku, čierne korenie, dobre premiešame a smažíme, kým mäso nepustí šťavu, pridáme soľ, sójovú omáčku, kečup a pretlačený cesnak, dobre premiešame a prikryjeme. Dusíme za občasného miešania 20 minút. Potom pridáme tofu - francúzku nátierku a konzervu fazuľky v paradajkovom náleve. Už neprikryté varíme 10 minút, aby sa nám odparila prebytočná voda a celá zmes bola hustejšia.
  2. Kým dovárame plnku pripravíme si kvások. Zohrejeme si asi 1 dcl mlieka, dáme do neho cukor a rozdrvenú polovicu kocky droždia. Dobre premiešame a necháme podkysnúť. Vo väčšej mise si zmiešame múku, soľ, vajíčka a zvyšné mlieko a pridáme aj kvások. Ak sa nám nedá do hladka vymiešať ručne, použijeme mixér a vyšľaháme celú zmes.
  3. Pripravíme si panvicu na pečenie palaciniek. Ja som konečne vyskúšala tú novú, čo som vyhrala na vareche a poviem vám, že je super. Potrieme si ju troškou oleja a naberačkou dáme na rozpálenú panvicu trochu cesta. Rozotrieme ho a pečieme z oboch strán.
  4. Na upečené palacinky dáme pripravenú mäsovú plnku a rozotrieme ju.
  5. Palacinku poskladáme alebo zrolujeme. Ozdobíme zeleninkou a môžeme podávať. Výborné sú teplé ale aj studené.