Cesnakové pečivo

Slané cesnakové pečivo (fotorecept)

Autor receptu: frommykitchendotcom

15-20 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme kvások. Do misky dáme práškový cukor, droždie a prilejeme asi 100 ml vlažnej vody. Necháme postáť asi 10-15 minút, aby kvások narástol.
  2. Medzitým do väčšej misky navážime múku a pridáme k nej soľ. Vlejeme hotový kvások, olej a postupne pridávame zvyšnú vlažnú vodu. Vymiesime cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme v teple kysnúť asi 30 minút. (Cesto bude trochu lepkavé, ale také má byť.)
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 16 rovnakých buchtičiek a každú len trošičku po povrchu naolejujeme. Takto sa nám budú lepšie vaľkať.
  4. Jednu za druhou rozvaľkáme a zrolujeme do dlhých paličiek.
  5. Ukladáme na plech s papierom na pečenie.
  6. Pečieme na 210 °C 15-20 minút, kým nechytia farbu. Hotové pečivo ešte horúce potrieme olejom zmiešaným s cesnakom a posypeme hrubou morskou soľou.