Cesnakové pečivo
Slané cesnakové pečivo (fotorecept)
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Najprv si pripravíme kvások. Do misky dáme práškový cukor, droždie a prilejeme asi 100 ml vlažnej vody. Necháme postáť asi 10-15 minút, aby kvások narástol.
- Medzitým do väčšej misky navážime múku a pridáme k nej soľ. Vlejeme hotový kvások, olej a postupne pridávame zvyšnú vlažnú vodu.
Vymiesime cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme v teple kysnúť asi 30 minút. (Cesto bude trochu lepkavé, ale také má byť.)
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na 16 rovnakých buchtičiek a každú len trošičku po povrchu naolejujeme. Takto sa nám budú lepšie vaľkať.
- Jednu za druhou rozvaľkáme a zrolujeme do dlhých paličiek.
- Ukladáme na plech s papierom na pečenie.
- Pečieme na 210 °C 15-20 minút, kým nechytia farbu.
Hotové pečivo ešte horúce potrieme olejom zmiešaným s cesnakom a posypeme hrubou morskou soľou.