Slané a sladké kapustníky
Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 5. februára 2015
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 5. februára 2015
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
3 ks |
|
200 ml |
|
400 ml |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 kocky |
|
Sladká kapusta: | |
0,5 kg |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
100 ml |
|
Slaná kapusta: | |
0,5 ČL |
|
2 ks |
|
0,5 kg |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme kvások z droždia, mlieka, cukru a soli. Po nakysnutí kvások prilejeme do múky, do ktorej pridáme vajcia, soľ, spojíme vlažným mliekom, vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.
- 2
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na centimeter hrubé kolieska, naplníme slanou alebo sladkou kapustovou plnkou a potrieme vajíčkom. Pred pečením môžeme posypať slané kapustníky hrubozrnnou soľou a rascou.
- 3
Sladká kapusta: Kryštálový cukor skaramelizujeme, prilejeme olej, pridáme nastrúhanú bielu kapustu, podusíme, pridáme soľ a mletú škoricu.
- 4
Slaná kapusta: Na oleji urestujeme cibuľku, pridáme posekanú kapustu, korenie, vegetu, spolu podusíme a plníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takéto dobroty v poslednom čase..
môže byť takto všetko..len do cesta vajec tri nedám..načo..nemusí byť ani jedno..
aj ja chcem doma takého kuchára-čo denne pečie..vyvára..!!dávam inzerát..
neprišiel by niekto..??a rád..??