Slané a sladké kapustníky

Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 5. februára 2015
Slané a sladké kapustníky
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
80 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks
200 ml
400 ml
1 PL
1/2 ČL
1/2 kocky
Sladká kapusta:
0,5 kg
200 g
1 ČL
1/2 ČL
100 ml
Slaná kapusta:
0,5 ČL
2 ks
0,5 kg
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme kvások z droždia, mlieka, cukru a soli. Po nakysnutí kvások prilejeme do múky, do ktorej pridáme vajcia, soľ, spojíme vlažným mliekom, vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na centimeter hrubé kolieska, naplníme slanou alebo sladkou kapustovou plnkou a potrieme vajíčkom. Pred pečením môžeme posypať slané kapustníky hrubozrnnou soľou a rascou.

  3. 3

    Sladká kapusta: Kryštálový cukor skaramelizujeme, prilejeme olej, pridáme nastrúhanú bielu kapustu, podusíme, pridáme soľ a mletú škoricu.

  4. 4

    Slaná kapusta: Na oleji urestujeme cibuľku, pridáme posekanú kapustu, korenie, vegetu, spolu podusíme a plníme.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
zase..!!
takéto dobroty v poslednom čase..
môže byť takto všetko..len do cesta vajec tri nedám..načo..nemusí byť ani jedno..
aj ja chcem doma takého kuchára-čo denne pečie..vyvára..!!dávam inzerát..
neprišiel by niekto..??a rád..??

Pridaj komentár k receptu: