Slané a sladké kapustníky
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
80 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv pripravíme kvások z droždia, mlieka, cukru a soli. Po nakysnutí kvások prilejeme do múky, do ktorej pridáme vajcia, soľ, spojíme vlažným mliekom, vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.
- Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na centimeter hrubé kolieska, naplníme slanou alebo sladkou kapustovou plnkou a potrieme vajíčkom. Pred pečením môžeme posypať slané kapustníky hrubozrnnou soľou a rascou.
- Sladká kapusta: Kryštálový cukor skaramelizujeme, prilejeme olej, pridáme nastrúhanú bielu kapustu, podusíme, pridáme soľ a mletú škoricu.
- Slaná kapusta: Na oleji urestujeme cibuľku, pridáme posekanú kapustu, korenie, vegetu, spolu podusíme a plníme.
|