Náhrada kokosového mlieka fotorecept

egreska - fotkaegreska, 27. apríla 2010
Náhrada kokosového mlieka (fotorecept)
Foto: egreska

Receptik na kokosove mlieko,velmi jednoduchý ak prave potrebujete a nemate po ruke obchod.Hlavna fotka je preto taka pekna lebo nie je moja :-))

Suroviny

1 šalka
1 šalka




Postup

  1. 1

    kokos dame do mixera a zalejeme horucou vodou,nechame par minut postat

    Náhrada kokosového mlieka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    všetko par minut mixujeme a potom prepasírujeme cez gazu

    Náhrada kokosového mlieka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zostalo mi asi 2 dcl čisteho kokosoveho mlieka

    Náhrada kokosového mlieka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    používa sa na dezerty , hlavne na thajske a indicke curry ale aj polievky..

Diskusia k receptu

redakcia
Ak už je nutné požičať si fotku, bolo by dobré priznať zdroj.
hkbarbie
@egreska pouziva sa na thajske a malajske kari a tiez thajske dezerty. Teda to viem ja zo skusenosti s varenia z tychto kuchyn. Do indickych kari sa pouzivaju skor jogurty, ale Miska oprav ma ak nemam pravdu.
michsamant
@hkbarbie do indickych kari sa pouziva kokosove mlieko, najlepsie ale cerstva struhana duzina sa oprazi a rozmixuje a to sa pridava do kari
sjuz
Veď takéto mliečko ale s cukrom mi robievala krstná, keď som bola malá:)
marlen
tento recept ma veľmi, veľmi potešil, naozaj uľahčí orientálne dni v našej kuchyni, a vyskúšam všetky recepty, ktoré @michsamant už publikovala.
danenka
kokosové mlieko, ktoré predávajú v Bille, použili v nejakej relácii o varení v televízii a keď to pridávali do čohosi tak z tej konzervy vytriasli takú jednu veľkú hrču bielu a priesvitnú vodu, poznáte to niekto, to má tak vyzerať alebo to bolo niečo nedobré ?
evanaaa
Možno to bolo po záruke alebo sa tam niečo pokazilo,lebo kokosové mlieko je tekuté ako norm. mlieko,už som ho mala.Ešte k tomu receptu,nemôže sa tam pridať aj trochu mlieka,okrem vody?Aj takto to skúsim.
michsamant
ja kupujem kokosove mlieko, ktore je troska hustejsie ako bezne a videla som, ze Nestle tusim vyraba take dost huste, zalezi od vyrobcu,ale podla mna moze byt aj hustejsie, ale to je uz skor kokosovy krem


egreska
ja som ho dala do chladničky ked som ho spravila a na vrchu sa urobila asi 1 cm hruba tuha vrstva,podla mna tuk a je to normalne,pretože kokos je mastny
yana
A ten tuk si mozes natriet na tvar alebo pouzit na vyprazanie.
tornadolue
Prave som si vyrobila pohar kokosoveho mlieka a chystam sa ho pouzit do kari. Vdaka za recept - jednoduche a rychle. A urcite ho uprednostim pred konzervami z obchodu :)
egreska
som rada ,že sa ti receptík hodil :-)) kokosove curry -mňam
marianne
toto kokosove mlieko je skvele @egreska uz som skusala aj pomer 1:5 kokos a voda,ale toto je to prave co som hladala.....dakujem
tiginko
určite je lepšie takto pripravené mlieko, to kupované má často primiešaných ešte plno všelijakých zbytočností