Sladko-pikantné červené karí (fotorecept)

Autor receptu: gloria

Mám vo veľkej obľube červené karí, tak s ním často experimentujem. Takto som zaimprovizovala včera.

3
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Nakrájame cibuľu. Mrkvu, petržlen a sladký zemiak si ošúpeme a nakrájame na chutné kúsky. Mladú cibuľku opláchneme a nakrájame na max. 1cm kúsky.
  2. Cibuľku chvíľu opečieme na oleji. Pridáme mrkvu, petržlen a sladký zemiak a asi 5 minút restujeme.
  3. Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme cícer (aj s tekutinou z konzervy) a červenú karí pastu. (Ja ju zvyknem najskôr rozmiešať v kokosovom mlieku aby bola potom všade rovnomerne.) Prikryjeme a dusíme 12 - 15 min.
  4. Pridáme mladú cibuľku a sézam a dochutíme cukrom a vegetou. Znovu prikryjeme a necháme ešte asi 4 min. podusiť. Môžeme podávať s ryžou alebo pečivom, alebo ako prílohu k mäsu. Ešte môj tip na kokosové mlieko: ja si varím vlastné, 1 šálku strúhaného kokosu zalejem 2 šálkami vody, a nechám minimálne 1,5 hod. dusiť na slabom ohni. Potom nechám trochu vychladnúť, rozmixujem tyčovým mixérom a precedím cez gázu. Vyjdú z toho asi tak 3 dcl.