Sladké vanilkovo-malinové kvietky fotorecept
Foto: pernillasvea
Potešia oči aj chuťové poháriky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Krehké cesto: | |
140 g |
|
70 g |
|
3 ks |
|
210 g |
|
|
|
Vanilkový krém: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
250 ml |
|
2-3 PL |
|
Malinové želé: | |
400 ml |
|
9 g |
|
1 dl |
|
Šľahačka: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Heru, cukor a žĺtky trošku vyšľaháte len aby sa spojili, pridáte múku a nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujete cesto, ktoré zabalíte do fólie a necháte v chladničke odležať do druhého dňa.
-
2
Odležané cesto vyvaľkáte, vykrojíte kruhy a vložíte do formičiek na tartaletky - z uvedeného množstva vyjde cca 9 ks. Ak budete piecť v ráfikoch ako ja, tak pripravené tartaletky dajte pred pečením na 30 minút do mrazničky. A ak pečiete vo formičkách, tak na vrch dajte papier na pečenie a nasypte strukoviny. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
-
3
Vanilkový krém: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríte krém, primiešate maslo, krém zakryjete fóliou a necháte vychladnúť. Do studeného pudingu jemne primiešate vyšľahanú šľahačku a naplníte tartaletky.
-
4
Malinové želé si pripravíte deň vopred a to tak, že dáte želatínu do misky, zalejete vodou a necháte 10 minúť napučať. Maliny rozvaríte, precedíte cez sitko, aby ste sa zbavili jadierok, môžete osladiť trstinovým cukrom. Do takto pripraveného pyré primiešate želatínu a dáte do formičiek na polgule stuhnúť a vložíte do mrazničky, lepšie sa bude vyberať z formičiek. Potom pukladáte do stredu na tartaletky už naplnené vanilkovým krémom.
-
5
Na dokončenie a ozdobenie si vyšľaháte šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom a ozdobíte tartaletky dookola.
v postupe som nikde nespomínala košíčky. Tartaletky som piekla v ráfikoch ako na fotkách ale niekto nemá ráfiky tak môže použiť nejaké iné formičky na tartaletky.
Tatanelky su vpodstate kosicky, ci nie?