Tartaletky

Sladké vanilkovo-malinové kvietky (fotorecept)

Autor receptu: pernillasvea

Potešia oči aj chuťové poháriky.

9
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Heru, cukor a žĺtky trošku vyšľaháte len aby sa spojili, pridáte múku a nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujete cesto, ktoré zabalíte do fólie a necháte v chladničke odležať do druhého dňa.
  2. Odležané cesto vyvaľkáte, vykrojíte kruhy a vložíte do formičiek na tartaletky - z uvedeného množstva vyjde cca 9 ks. Ak budete piecť v ráfikoch ako ja, tak pripravené tartaletky dajte pred pečením na 30 minút do mrazničky. A ak pečiete vo formičkách, tak na vrch dajte papier na pečenie a nasypte strukoviny. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
  3. Vanilkový krém: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríte krém, primiešate maslo, krém zakryjete fóliou a necháte vychladnúť. Do studeného pudingu jemne primiešate vyšľahanú šľahačku a naplníte tartaletky.
  4. Malinové želé si pripravíte deň vopred a to tak, že dáte želatínu do misky, zalejete vodou a necháte 10 minúť napučať. Maliny rozvaríte, precedíte cez sitko, aby ste sa zbavili jadierok, môžete osladiť trstinovým cukrom. Do takto pripraveného pyré primiešate želatínu a dáte do formičiek na polgule stuhnúť a vložíte do mrazničky, lepšie sa bude vyberať z formičiek. Potom pukladáte do stredu na tartaletky už naplnené vanilkovým krémom.
  5. Na dokončenie a ozdobenie si vyšľaháte šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom a ozdobíte tartaletky dookola.