Škvarkové slimáky

Autor receptu: evkalibka

Tento recept je receptom všetkých mojich kolegýň a pečiem ho hlavne keď máme hostí. Piekla som ich už aj na svadbu. Slimáky sú výborné k vínku.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednom dl mlieku a trošku cukru dáme vykysnúť kvások. Vlejeme ho do hladkej múky špeciál, pridáme nastrúhanú Heru, syrokrémy, jedno vajce a jeden žĺtok a trošku soli. Uvedené prísady spracujeme, cesto rozdelíme na 10 až 12 bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme na kruh, ktorý radielkom rozdelíme na 8 trojuholníčkov.
  2. Pripravíme si plnku zo zomletých škvariek, ktoré posolíme, okoreníme a vmiešame sneh z jedného bielka. Plnku natrieme na trojuholníčky, každý zrolujeme do tvaru slimáka. Poukladáme na vymastený plech. Potrieme vajcom a posypeme strúhaným syrom. Necháme asi 30 minút podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia doružova.