Škvarkové pagáčiky.fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 4. februára 2011
Škvarkové pagáčiky.(fotorecept)
Foto: ancicka

Tieto pagáčiky sú veľmi chutné a chrumkavé.Pečiem ich na žiadosť môjho manžela,pretože on ich zbožnuje.

70
porcií
50 minút
príprava
4x 12 minút
na 180 °C

Suroviny

podľa potreby
800 g
1/2 ks
1 PL
2 ks
1 ks
1/2 l, vlažné
1 PL
1 PL
1 ks, na potretie
od oka




Postup

  1. 1

    Do misky si dáme múku,rozmrvíme droždie,zalejeme mliekom a pridáme ostatné suroviny.

    Škvarkové pagáčiky.(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto dobré vypracujeme vlačné cesto.

    Škvarkové pagáčiky.(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked je cesto zhnetené,dáme na dosku a rozvaľkame.potrieme škvarkami (primerane) a posolíme.Potom cesto preložíme sprava do ľava a zhora nadol a necháme 15-20 min.odpočívať pod utierkou.Opakujemeešte 2 x.

    Škvarkové pagáčiky.(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom cesto rozvaľkame ,nakrojíme do kríža a vykrajujeme kolieska.

    Škvarkové pagáčiky.(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme na plech,potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semiačkom.Upečieme.

    Škvarkové pagáčiky.(fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frona
mám ésvedčený recept na pagáče, ale tieto Tvoje vyzerajú byť dobré. Vyskúšam určite
remcula
Taky mám osvědčený recept. Milujeme je, tyhle vypadají skvěle!!
garden07
pečiem ich takmer každý týžden:))skúsila som pridať aj varený zemiak na škvarkovú plnku,tiež chutili..
ancicka
Som rada,že cutia,mám viac rcp.so škvarkami,skús aj iné.
garden07
zemiakové,smotanové,syrové,,,mám odskúšané,ale podla tvojho receptu sa mi škvarkové najviac vydarili,,:)
ivanas
recept vyzera vyborne... este som nikdy pagace neskusala piect, preto sa chcem spytat, ked opakovane prekladam cesto, mam to znovu natriet skvarkami a tak prelozit?
ivanas
Dakujem za odpoved, idem to vyskusat, drzte palce :)
bohous
toto je prvni recept kde je smetol jenomže když přijdu do obchodu a chci smetol tak se divaji na mně jak na blba protože ho neznají tak by mně zajimalo jak se dnes jmenuje diky
helika92
bohous, je to klasický margarín na pečenie, napr. Hera, v CZ tusim Stella, skrátka tuk na pečenie. Smetol u nás ešte dostať kúpiť, ale myslím že názov smetol v receptoch zľudovel tak akosi pre väčšinu priemyselne vyrábaných margarínov, asi tak ako keď hovoríme o napr. masle (živočíšnom) ako takom. Dúfam že som Vám pomohla
angast
@bohous
Smetol si môžeš kúpiť na Slovensku . Použiť môžeš Vitello , alebo Ceres




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia