Foto: frezia68
Ovocné koláče,ako aj tento majú dobrú chuť až po dvoch-troch dňoch.Ak ich skladujeme na chladnom a suchom mieste,obalené v alobale,pergamene,tak vydržia aj dva týždne.Možná Zobraziť celý popisOvocné koláče,ako aj tento majú dobrú chuť až po dvoch-troch dňoch.Ak ich skladujeme na chladnom a suchom mieste,obalené v alobale,pergamene,tak vydržia aj dva týždne.Možná aj dlhšie,ale z vlastnej skúsenosti neviem.
príprava
na 180 °C
Suroviny
8O g kandizovaná |
|
6O g kandizovaná |
|
8O g lúpané |
|
300 g v rume |
|
200 g |
|
2 lyžice |
|
200 g (margarín) |
|
5O g /mandle,cukor,bielko / |
|
6 ks |
|
1 čajová lyž. |
|
štipka |
|
35O g |
|
100 g lúpané,polené / na ozdobu / |
|
Postup
-
1
Maslo,cukor a marcipán šľaháme metličkou na sneh,alebo ručným šľahačom do penista.Prečítajte si bod č.6.......
-
2
Jedno po druhom postupne pridávame vajíčka a stále šľaháme.Kandizované ovocie a hrozienka namočené v rume obalíme v múke,aby neklesli v ceste na dno .Do múky pridáme štipku soli,prášok do pečiva.Pridáme posekané mandle...
-
3
a pridáme k šľahaným vajíčkam,pomaly premiešame.....
-
4
a dáme do papierom vyloženej formy.Povrch vyhladíme a na povrchu ukladáme do kruhu polovičky mandlí.
-
5
Rúru predhrejeme na 180°C a pečieme asi 7O min.Či je koláč prepečený,skúšame drievkom,priloženom na obruse pri plechu :-))) .Po 10 min.som znížila teplotu na 160°C a dopekala pomaly,aby sa stred koláča rýchlym pečením nedvihol. Dobrú chuť!
-
6
Dnes som robila znova a zmenila pôvodný recept z časopisu tak,že bielka som vyšľahala na sneh a postupne pridávala.Koláč bol ľahší,vyšší a lepší.Postupovala som ako pri piškóte a pridala som aj nové fotky-prvú a poslednú.
Diskusia k receptu