Škótsky koláč fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 26. novembra 2010
Škótsky koláč (fotorecept)
Foto: frezia68

Ovocné koláče,ako aj tento majú dobrú chuť až po dvoch-troch dňoch.Ak ich skladujeme na chladnom a suchom mieste,obalené v alobale,pergamene,tak vydržia aj dva týždne.Možná Zobraziť celý popisOvocné koláče,ako aj tento majú dobrú chuť až po dvoch-troch dňoch.Ak ich skladujeme na chladnom a suchom mieste,obalené v alobale,pergamene,tak vydržia aj dva týždne.Možná aj dlhšie,ale z vlastnej skúsenosti neviem.

30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

8O g kandizovaná
6O g kandizovaná
8O g lúpané
300 g  v rume
200 g
2 lyžice
200 g (margarín)
5O g /mandle,cukor,bielko /
6 ks
1 čajová lyž.
štipka
35O g
100 g lúpané,polené / na ozdobu /




Postup

  1. 1

    Maslo,cukor a marcipán šľaháme metličkou na sneh,alebo ručným šľahačom do penista.Prečítajte si bod č.6.......

    Škótsky koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jedno po druhom postupne pridávame vajíčka a stále šľaháme.Kandizované ovocie a hrozienka namočené v rume obalíme v múke,aby neklesli v ceste na dno .Do múky pridáme štipku soli,prášok do pečiva.Pridáme posekané mandle...

    Škótsky koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a pridáme k šľahaným vajíčkam,pomaly premiešame.....

    Škótsky koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a dáme do papierom vyloženej formy.Povrch vyhladíme a na povrchu ukladáme do kruhu polovičky mandlí.

    Škótsky koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru predhrejeme na 180°C a pečieme asi 7O min.Či je koláč prepečený,skúšame drievkom,priloženom na obruse pri plechu :-))) .Po 10 min.som znížila teplotu na 160°C a dopekala pomaly,aby sa stred koláča rýchlym pečením nedvihol. Dobrú chuť!

    Škótsky koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes som robila znova a zmenila pôvodný recept z časopisu tak,že bielka som vyšľahala na sneh a postupne pridávala.Koláč bol ľahší,vyšší a lepší.Postupovala som ako pri piškóte a pridala som aj nové fotky-prvú a poslednú.

    Škótsky koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sracz
Bomba receptík Ditka_kamarátka! Oprobujem a napečem, no ňebizujem, že vitrime 2 či 3 dni a to už bistovňe ňe 2 tižne! Aspoň u mňa -na betón- nie! Ďakujem a teším sa na ďalšie ponuky.
zdezda
keď sa spoja samé dobroty, musí to byť výborný koláčik, vyskúšam, už sa naň teším odteraz :-)
frezia68
Neviem,prečo sú tie prísady tak posunuté?Veď som písala,ako obyčajne......to ma mrzí.
babidka
krasny kolacik , mam nanho poriadnu chut :-) @frezia aj ja to mam takto poposuvane takmer v kazdom recepte .ale prisla som na to , ze to je chyba alebo v prehliadaci alebo v PC pretoze na dcerinom ani kamaratkinom PC mi to nerobi .
3sandra3
píšeš , že marcipán = mandle, cukor, bielok... napíšeš mi, prosím ťa, množstvo?
frezia68
Recept na marcipán:2OO g ošúpané a jemno namleté mandle,200 g pr. cukor preosiaty a 1 bielok zmiešame na doske dlĺĺho miesime,až vznikne jemná,jednoliata hmota,bez hrudiek.Trocha pracné,ale výsledok skvelý.A zbytok zabalím do alobalu a počká v špajzke na ďaľšie uplatnenie.Nech sa Ti vydarí :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia