Škótsky koláč (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Ovocné koláče,ako aj tento majú dobrú chuť až po dvoch-troch dňoch.Ak ich skladujeme na chladnom a suchom mieste,obalené v alobale,pergamene,tak vydržia aj dva týždne.Možná aj dlhšie,ale z vlastnej skúsenosti neviem.

30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo,cukor a marcipán šľaháme metličkou na sneh,alebo ručným šľahačom do penista.Prečítajte si bod č.6.......
  2. Jedno po druhom postupne pridávame vajíčka a stále šľaháme.Kandizované ovocie a hrozienka namočené v rume obalíme v múke,aby neklesli v ceste na dno .Do múky pridáme štipku soli,prášok do pečiva.Pridáme posekané mandle...
  3. a pridáme k šľahaným vajíčkam,pomaly premiešame.....
  4. a dáme do papierom vyloženej formy.Povrch vyhladíme a na povrchu ukladáme do kruhu polovičky mandlí.
  5. Rúru predhrejeme na 180°C a pečieme asi 7O min.Či je koláč prepečený,skúšame drievkom,priloženom na obruse pri plechu :-))) .Po 10 min.som znížila teplotu na 160°C a dopekala pomaly,aby sa stred koláča rýchlym pečením nedvihol. Dobrú chuť!
  6. Dnes som robila znova a zmenila pôvodný recept z časopisu tak,že bielka som vyšľahala na sneh a postupne pridávala.Koláč bol ľahší,vyšší a lepší.Postupovala som ako pri piškóte a pridala som aj nové fotky-prvú a poslednú.