Je to povodny japonsky recept na Namasu salat len prisady "dashi" ktora sa da tazko zohnat ich (polievkovy zaklad) bol zameny na Vegetu Zobraziť celý popisJe to povodny japonsky recept na Namasu salat len prisady "dashi" ktora sa da tazko zohnat ich (polievkovy zaklad) bol zameny na Vegetu a japonska biela redkva daikon bola nahradena nasou, preto pisem skoro japonsky -ale chutovo velmi podobne. Je to velmi rychly a jednoduchy recept ktory sa pouziva aj ako naklada verzia.
porcie
príprava
Postup
-
1
Osupanu redkvicku a mrkvu nakrajame (nestruhame) najlepsie na V krajaci na zapalky na tenko. Tradicne v japonsku posolia redkvu ( daikon ) a mrkvu a zleju stavu, aby bol nalev vyraznejsi. Ja som robil "skoro recept" tak som stavu nezlial tak som nemusel pridat tolko vody a nalevu. Spravime si nalev z rozrobenej vegety ( ked mame dashi v prasku tak z toho)v troske vody (alebo aj maggi kocku), pridame ryzovy ocot alebo biely ocot a mirin ryzove vino a trosku cukru.
- 2
Vsetko premiesame a nechame odstat min. 10 minut, ale tento salat je naozaj dobry az na druhy den, ked prejde chutami.V japonsku tento salat nakladaju ako nasu calamadu do flias vtedy sa prida viac vody - nalevu. Servirujeme ozdobene troskou sezamovych semienok- nemusi byt.( mi sme mali cierne tak sme pridali tie). Inak daikon redkvicka sa pouziva aj v tradicnom lekarstve pre mnozstvo enzymov ktore rozkladaju tuky plus obsah vitaminu C.Hovori sa ze ma proti rakovinove vlastnosti.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som to robil z daikonu velkej bielej redkve, poriadne uzavriet do nadoby lebo ked sa odlozi do ladnicky ma dost prenikavu vonu.