Škoricové minirolky z tvarohového cesta fotorecept
Foto: olinecka
Rýchle pečenie, ktoré úspešne zvládnu aj začiatočníci. Fašiangová pochúťka ku kávičke alebo čaju.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
1-2 bal. |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
100 g |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Náplň: | |
|
|
|
|
Na posypanie hotových koláčikov: | |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame spolu tvaroh, kryštálový a vanilínový cukor, štipku soli a Solamyl. Múku preosejeme, primiešame k nej prášok do pečiva, maslo nastrúhame na strúhadle a všetko vmiešame do tvarohovej zmesi. Rukou vypracujeme cesto, netrvá to dlho je lepivé, ale ruku si pomúčime. Cesto zabalíme do potravinovej fólie, odložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
-
2
Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Mletú škoricu zmiešame s cukrom, týmto budeme cesto posýpať.
-
3
Cesto rozvaľkáme na tenko (0,3 mm) ostrôžkou a nakrájame na rovnaké 3-4 cm široké pásiky, ktoré posypeme škoricovým cukrom. Pásiky potom zrolujeme do rolky.
-
4
Rolky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista.
-
5
Po upečení necháme vychladnúť a hotové posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
No tak to teraz čítam a zasmiala som sa z chute, ďakujem za tento krásny komentár. Určite by som dala kúsok ochutnať všetkým Varechačom z každého môjho pečenia. Ešte raz ďakujem,nabudúce pozývam.
Ďakujem.
Len vyskúšaj veľká dobrota.
Ďakujem.
Ďakujem.