Škoricové koláče

Škoricové minirolky z tvarohového cesta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Rýchle pečenie, ktoré úspešne zvládnu aj začiatočníci. Fašiangová pochúťka ku kávičke alebo čaju.

16-20
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame spolu tvaroh, kryštálový a vanilínový cukor, štipku soli a Solamyl. Múku preosejeme, primiešame k nej prášok do pečiva, maslo nastrúhame na strúhadle a všetko vmiešame do tvarohovej zmesi. Rukou vypracujeme cesto, netrvá to dlho je lepivé, ale ruku si pomúčime. Cesto zabalíme do potravinovej fólie, odložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
  2. Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Mletú škoricu zmiešame s cukrom, týmto budeme cesto posýpať.
  3. Cesto rozvaľkáme na tenko (0,3 mm) ostrôžkou a nakrájame na rovnaké 3-4 cm široké pásiky, ktoré posypeme škoricovým cukrom. Pásiky potom zrolujeme do rolky.
  4. Rolky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista.
  5. Po upečení necháme vychladnúť a hotové posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.