Foto: evusik
Aj keď je dnes piatok robila som väčší obed so slepačou polievkou aj koláčom. Prišli deti a hneď medzi dvermi skonštatovali: Tu to krásne Zobraziť celý popisAj keď je dnes piatok robila som väčší obed so slepačou polievkou aj koláčom. Prišli deti a hneď medzi dvermi skonštatovali: Tu to krásne vonia! to ten koláč im nos vykrúcal :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a uložíme do vhodnej nádoby. Jednotlivé vrstvy prelievame olejom. Dáme do chladničky odležať. Stačí hodinka, ale kľudne môže byť aj cez noc. Miesto kuracieho môže byť aj bravčové stehno, karé...
-
2
do parného hrnca si dáme pariť zemiaky v šupke, mrkvu a cukínu nakrájané na pásiky. Zemiaky paríme asi 25 minút, cukínu a mrkvu 5 minút.
-
3
Na masti speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme hríby, ja som mala mrazené dubáky, spolu podusíme, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme nasekanú petrželku. Necháme mierne vychladnúť.
-
4
Keď máme všetko nachystané môžeme začať skladať mäso. Ja som toto mäso robila v paráku v nádobe nato určenej. Samozrejme môžete piecť v rúre vo vhodnej zapekacej nádobe alebo pekáčiku. Na dno nádoby naukladáme plátky mäsa....
-
5
nato vrstvu mrkvy....
-
6
na mrkvu dáme plátky mäsa a vrstvu hríbovej praženice...
-
7
vrstvu cukíny...
-
8
uzavrieme vrstvou mäsa a dáme pariť na cca 35-40 minút alebo upečieme v rúre.
-
9
Zemiaky, ktoré sme parili (varili) v šupke, ošúpeme, pridáme šľahačkovú smotanu, pretlačený cesnak, soľ a biele korenie a dobre premiešame.
-
10
Navrstvíme do zapekacej misy, dobre utlačíme a necháme odpočívať nech sa chute prepoja.
-
11
Mäso v paráku necháme trošku vychladnúť aby sme sa neobarili a potom opatrne zlejeme šťavu. Štavu použijeme na prípravu omáčky. Šťavu prevaríme a zahustíme trochou maizény. Vôbec som nedochucovala, nebolo treba.
-
12
Mäso preklopíme na malý pekáčik
-
13
Smotanové zemiaky dáme zapiecť do trúby. Pred koncom môžeme pridať mäso posypané syrom.
-
14
Podávame poliate šťavou.
-
15
No a po obede sme si pochutnávali na skvelom hroznovom chlebokoláči od @2010
Rada vyskúšam vrátane koláčika v závere.
@eunika jasné, že môžeš použiť šampiňóny, výborná je aj brokolica, spraví tam krásnu zelenú farbu, alebo špenát, skrátka čo má kto rád .-)
použiť, akú nádobu, aby som to mäsko mohla spolu s ostatnými surovinami naskladať na seba? Ďakujem za každý nápad.
Ešte raz, obedík krásny a isto aj véééľmi chutný.
napr. v tomto recepte som použila takú kruhovú nádobu a ešte aj fóliu, ale nie je treba, ja som ju použila len preto, že som ju potrebovala zaťažiť a vychladiť, ak chceš jukni sem
varecha.pravda.sk/recepty/diviacik-pre-oslavenca-fotorece...
v kredenci a určite vhodnú misku nájdem a toto mäsko iste pripravím.