Skladané mäso fotorecept

evusik - fotkaevusik, 7. októbra 2011
Skladané mäso (fotorecept)
Foto: evusik

Aj keď je dnes piatok robila som väčší obed so slepačou polievkou aj koláčom. Prišli deti a hneď medzi dvermi skonštatovali: Tu to krásne vonia! to ten koláč im nos vykrúcal :-)

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Skladané mäso:
500 g
300 g
300 g
200 g
1 ks
2 ks
Smotanové zemiaky:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a uložíme do vhodnej nádoby. Jednotlivé vrstvy prelievame olejom. Dáme do chladničky odležať. Stačí hodinka, ale kľudne môže byť aj cez noc. Miesto kuracieho môže byť aj bravčové stehno, karé...

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do parného hrnca si dáme pariť zemiaky v šupke, mrkvu a cukínu nakrájané na pásiky. Zemiaky paríme asi 25 minút, cukínu a mrkvu 5 minút.

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masti speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme hríby, ja som mala mrazené dubáky, spolu podusíme, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme nasekanú petrželku. Necháme mierne vychladnúť.

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme všetko nachystané môžeme začať skladať mäso. Ja som toto mäso robila v paráku v nádobe nato určenej. Samozrejme môžete piecť v rúre vo vhodnej zapekacej nádobe alebo pekáčiku. Na dno nádoby naukladáme plátky mäsa....

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    nato vrstvu mrkvy....

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na mrkvu dáme plátky mäsa a vrstvu hríbovej praženice...

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vrstvu cukíny...

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    uzavrieme vrstvou mäsa a dáme pariť na cca 35-40 minút alebo upečieme v rúre.

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zemiaky, ktoré sme parili (varili) v šupke, ošúpeme, pridáme šľahačkovú smotanu, pretlačený cesnak, soľ a biele korenie a dobre premiešame.

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Navrstvíme do zapekacej misy, dobre utlačíme a necháme odpočívať nech sa chute prepoja.

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mäso v paráku necháme trošku vychladnúť aby sme sa neobarili a potom opatrne zlejeme šťavu. Štavu použijeme na prípravu omáčky. Šťavu prevaríme a zahustíme trochou maizény. Vôbec som nedochucovala, nebolo treba.

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Mäso preklopíme na malý pekáčik

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Smotanové zemiaky dáme zapiecť do trúby. Pred koncom môžeme pridať mäso posypané syrom.

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Podávame poliate šťavou.

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    No a po obede sme si pochutnávali na skvelom hroznovom chlebokoláči od @2010

    Skladané mäso (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Nedá sa inak, iba pochváliť krásny a veľmi chutne vyzerajúci recept.
Rada vyskúšam vrátane koláčika v závere.
stačilo vidieť foto a hneď som vedela komu patrí recept,jednoducho-nádhera.Môžem použiť šampiňony namiesto dubákov?
ďakujem za pekné komentáre .-)
@eunika jasné, že môžeš použiť šampiňóny, výborná je aj brokolica, spraví tam krásnu zelenú farbu, alebo špenát, skrátka čo má kto rád .-)
@evusik , jedlo vyzerá krásne, veľmi rada ho vyskúšam, pretože často tiež používam parný hrniec, ale nemám takú nádobu do hrnca. Mám len tri - poschodové - misky. Nevieš poradiť, čo by som mohla
použiť, akú nádobu, aby som to mäsko mohla spolu s ostatnými surovinami naskladať na seba? Ďakujem za každý nápad.
Ešte raz, obedík krásny a isto aj véééľmi chutný.
@zitar keď som mala ešte taký parák ako ty, tri poschodia nad sebou, používala som plastové nádoby, používala som jednu kruhovú a v tej som robila takéto mäso, rôzne teriny... a aj to dobre vyzeralo..
napr. v tomto recepte som použila takú kruhovú nádobu a ešte aj fóliu, ale nie je treba, ja som ju použila len preto, že som ju potrebovala zaťažiť a vychladiť, ak chceš jukni sem
 varecha.pravda.sk/recepty/diviacik-pre-oslavenca-fotorece...
@evusik , ďakujem pekne za radu, veď vlastne robievam ( aj podľa Tvojich receptov) roládky vo fólii v parnom hrnci. Pokutrem sa dobre
v kredenci a určite vhodnú misku nájdem a toto mäsko iste pripravím.

Pridaj komentár k receptu: