Foto: 2010
Je to vrstvena sladka focaccia tradicne robena pre zberacov hrozna -Schiacciata alluva.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Hrozienka dame do poharu so sladkym vinom " napucat"my sme pouzili Sicilsku Marsalu. Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru "aktivovat", ked sa nic nedeje po 5 minutach vyhodime a pouzijeme ine.
- 2
Do misky dame preosiatu muku ( u nas sa tazko zhana polohruba ), aktivovane kvasnice , mlieko , spetku soli a 2/3 cukru. Vymiesame cesto ked treba pridame trochu vody , alebo muky.
- 3
Zlahka si vymastime misku olivovym olejom a vlozime z cesta spravenu gulu , zakryjeme foliou na teplom mieste a nechame kysnut cca 1-1.5 hodinu pokial sa cesto nezdvojnasobi. Na pomucenej doske cesto "zrazime" dolu a rozdelime na dve polky. Ja som pouzil formu 23 cm. Z polku som vytvaroval disk ktory som vlozil na spodok formy a poukladal polku cerstveho hrozna a polku scedenych hrozienok. ( Kdo chce zlahka pocukruje praskovym cukrom).
- 4
Na vrch hrozna som polozil druhu polku naformovaneho cesta a poukladal hrozno a hrozienka pocukroval. Zakryl a nechal kysnut este 1 hodinu. Na vrch pokrajal male kusky masla a dal piect do predohriatej rury cca 180 C na cca 45 minut.
- 5
Dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ukladám do KK a určite vyskúšam. Ja už som kombinovala klasický slivkový posúch s hroznom /nemala som dosť sliviek/ a bolo to výborné
Marsala vino pouzivam v mojom recepte na tiramisu,je to
dost(pre mna prilis) sladke vino.. samo o sebe nie vhodne
na pitie, ako je fajnove tokajske;-)