Postup
-
1
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Potom cesto na pomúčenom lopári rozdelíme na 5 rovnakých kúskov a sformujeme z nich bochníky. Bochníky prikryjeme obrúskom a necháme znova vykysnúť.
- 3
Potom ich rozvaľkáme na valčeky hrúbky prsta a navinieme tesne vedľa seba na špeciálne (pomastené) plechové alebo drevené valce, ktoré položíme na osobitné podstavce.
- 4
Navinuté cesto necháme podkysnúť a potom ho potrieme rozšľahaným vajcom, obalíme posekanými orechmi a rozdrveným kockovým cukrom
- 5
Cesto pečieme v rúre tak, že valce, ktoré majú na konci štvorhranný výstupok, dáme na osobitné podstavce. Počas pečenia ich obraciame, aby sa cesto pieklo rovnomerne.
- 6
Upečené trdelníky stiahneme z valca, pokrájame na krúžky a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
slubujem, ze budem sirit skvele meno Skalickeho trdelnika v Holandsku...holandannia sa zblaznia z tejto pochutky :)))