Skalický trdelník

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
  2. Potom cesto na pomúčenom lopári rozdelíme na 5 rovnakých kúskov a sformujeme z nich bochníky. Bochníky prikryjeme obrúskom a necháme znova vykysnúť.
  3. Potom ich rozvaľkáme na valčeky hrúbky prsta a navinieme tesne vedľa seba na špeciálne (pomastené) plechové alebo drevené valce, ktoré položíme na osobitné podstavce.
  4. Navinuté cesto necháme podkysnúť a potom ho potrieme rozšľahaným vajcom, obalíme posekanými orechmi a rozdrveným kockovým cukrom
  5. Cesto pečieme v rúre tak, že valce, ktoré majú na konci štvorhranný výstupok, dáme na osobitné podstavce. Počas pečenia ich obraciame, aby sa cesto pieklo rovnomerne.
  6. Upečené trdelníky stiahneme z valca, pokrájame na krúžky a posypeme práškovým cukrom.