Skalický trdelník
Autor receptu: redakcia
Postup- Do múky pridáme cukor,
rozdrobené droždie, vlažné
mlieko, žĺtky, soľ a maslo.
Vypracujeme tuhšie cesto
a necháme ho na teplom
mieste vykysnúť.
- Potom
cesto na pomúčenom lopári
rozdelíme na 5 rovnakých
kúskov a sformujeme z nich
bochníky. Bochníky prikryjeme
obrúskom a necháme
znova vykysnúť.
- Potom
ich rozvaľkáme na valčeky
hrúbky prsta a navinieme
tesne vedľa seba na špeciálne
(pomastené) plechové alebo
drevené valce, ktoré položíme
na osobitné podstavce.
- Navinuté cesto necháme podkysnúť
a potom ho potrieme
rozšľahaným vajcom, obalíme
posekanými orechmi
a rozdrveným kockovým cukrom
- Cesto pečieme v rúre
tak, že valce, ktoré majú na
konci štvorhranný výstupok,
dáme na osobitné podstavce.
Počas pečenia ich obraciame,
aby sa cesto pieklo rovnomerne.
- Upečené trdelníky
stiahneme z valca, pokrájame
na krúžky a posypeme
práškovým cukrom.
|