Šišky

Autor receptu: rein

Prvý a posledný krát som ich robil.Obdivujem ženy,ktoré majú trpezlivosť.Toľko riadu,čo sa dá zašpiniť.

120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mlieka,kryštálového cukru a droždia si urobíme kvások.Vlejeme ho do misy,pridáme múku,žltky,štipku soli a roztopené máslo(nie horúce)
  2. Po vymiesení necháme cesto na hodinu odpočinúť
  3. Cesto si rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme.S pohárom si vykrajujeme kolieska.Na veľkosti nezáleží.
  4. Po 20-tich minútach si urobíme do šišky palcom jamku a vkladáme najprv jamkou dole do rozpáleného oleja.Na záver si do jamiek dáme džem a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.A čo s bielkami,nájdete v ďalšom recepte.