Jablkové šišky
Šišky z jablkového cesta bez kysnutia (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Dnes sa patrilo upiecť šišky, lebo nám fašiangy končia dnešným dňom.
Postup
- Celé vajce vymiešam metličkou s cukrami. Pridám olej, mlieko, vymiešam. Nasledujú múky s kypriacim práškom a soľou. Premiešam vareškou. Vsypem bez šupky nastrúhané jablká a ešte 30 g polohrubej múky, ručne vymiesim riadne cesto.
- Na mierne pomúčenej doske cesto rozvaľkám na hrúbku 10-12 mm a formičkou vykrajujem okrúhle šišky.
- Vyprážam na rozohriatom oleji do zlatista. Asi 1,5-2 minúty z každej strany. Ukladám ich do nádoby na kuchynskú servítku. Na niekoľkých šiškách som na želanie pred vyprážaním spravila prstom dierku.
- Ešte teplé šišky štedro posypem práškovým a trochu vanilkovým cukrom. Dobrú chuť prajem.